Den Gamle Lillebæltsbro genåbnede fredag på en flot solskinsmorgen, hvor Middelfarts Borgmester, Johannes Lundsfryd og Fredericias Viceborgmester, Susanne Eilersen, delte rundstykker ud til de morgenfriske bilister.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Langt om længe. Efter at være lukket i otte måneder genåbnede Den Gamle Lillebæltsbro fredag morgen til stor glæde for både Johannes Lundsfryd og Susanne Eilersen.

Foto: Fredericia Kommune

“Folk i Fredericia og Middelfart har historisk været tætte sammen, og vi arbejder tæt sammen i kommunerne. Unge får kortere vej til uddannelse, voksne får kortere til arbejde og folk får kortere til kulturlivet, som udspænder sig omkring området. Broen samler os, og binder os tættere sammen,” sagde Johannes Lundsfryd ved åbningen.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

“Vi er utrolig glade for åbningen, og jeg vil give Johannes ret. Vandet skiller os, men det samler os på mange punkter. Vi arbejder sammen henover broen med blandet andet bridgewalking og ikke mindst uddannelsesområdet, og netop der betyder det meget for de unge, at broen er genåbnet så de kan komme over med bus og bil. Borgerne har være tålmodige, og en har spurgt mig hvorfor, at man går så meget ud af åbningen, men det viser, hvor meget den har betydet i forhold til hvad man har troet. I det daglige har vi selv set det i Fredericia i de seneste otte måneder ved motorvejsområdet i Erritsø,” sagde Susanne Eilersen.

https://www.eventc.dk/events/