Cykelpendlere i Middelfart Kommune kan se frem til morgenmad på cykelturen, når de cykler til arbejde torsdag den 14. april. Uddelingen af gratis rundstykker er en del af Cyklistforbundets kampagne “Vi cykler til arbejde”, som Middelfart Kommune deltager i. Kampagnen lukker for tilmelding den 18. april – så tag et rundstykke med på vejen og få kollegerne med på holdet.

For 20. år i træk springer tusindvis af cykelpendlere i sadlerne 1. maj, når starten går til i Danmarks største kollega- og motionskampagne “Vi cykler til arbejde”.

“Cykelturen til arbejde er en rigtig smart genvej til at få et pusterum og motion i en travl hverdag. Og på mange arbejdspladser er Vi cykler til arbejde blevet en forårsklassiker, som skyder cykelsæsonen i gang. Det vil vi gerne minde pendlerne om, og derfor står vi klar med friske rundstykker til cyklisterne 14. april i Middelfart Kommune”, fortæller Middelfart Kommunes sundhedschef Lis Huge.

Det er medarbejdere fra Sundhedsafdelingen og Staben, som går på gaden og deler rundstykker ud til 200 cyklister. Det sker i krydset Odensevej/Gl. Banegårdsvej i Middelfart fra kl. 7.30 den 14. april 2016.

Alle kan cykle med
En cykeltur til arbejde giver faktisk så god motion, at det tæller med i Sundhedsstyrelsens anbefalinger om 30 minutters daglig fysisk aktivitet. Og i Vi cykler til arbejde kan alle være med, forklarer Bent J. Petersen, cykelkoordinator i Middelfart Kommune.

“Vi bakker op om den landsdækkende kampagne, som lægger op til en sjov og uhøjtidelig konkurrence med kollegerne. Undersøgelser viser medarbejdere, der cykler til arbejde er mindre syge, så det er ikke bare sundt, men en god forretning for virksomhedsejere rundt om i kommunen, når de tilmelder hold til konkurrencen”, siger cykelkoordinatoren.

Frist for tilmelding af hold er den 18. april 2016.

Vi kårer hverdagens cykelstjerner
I år er der ekstra motivation til at cykle med i kampagnen. For selvom det er antallet af cykeldage, der giver points i hovedkonkurrencen, er der som noget helt nyt i år også belønning til de individuelle præstationer. Deltagerne kan nominere hinanden til ti nye landsdækkende priser inden for forskellige kategorier – fx kan man blive årets Sprinter og Kilometersluger, Vaneknuser eller Konditor.

Læs mere om særkonkurrencen på vcta.dk/cykelstjerner

Fakta om Vi cykler til arbejde 2016
Kampagnen kører fra 1.-31. maj.
Arbejdspladser kan deltage med et eller mange hold på 4-16 kollegaer. Studerende kan også deltage.

Holdene konkurrerer om flotte præmier. Hovedpræmien er et ophold for to personer på Rødvig Kro & Badehotel til hver deltager på holdet. Derudover konkurrer man om fx nye cykler og lækkert udstyr. Jo flere dage et hold cykler, jo større er chancen for at vinde. Det giver også point at cykle til bus eller tog.

Vi cykler til arbejde har kørt siden 1997. Hvert år cykler 75.000-100.000 deltagere med i kampagnen.
Vi cykler til arbejde er i år blevet til i samarbejde med vognmændenes brancheorganisation ITD.

Vigtige datoer
1.marts: tilmeldingen åbner på www.vcta.dk
Marts-april: kampagnemateriale udsendes
18. april: tilmeld holdet – så er I sikre på at være helt klar til start 1. maj
1.-31. maj: Vi cykler til arbejde
9. juni: Frist for indtastning af cykeldage
13. juni: lodtrækning om præmier
14. juni: vinderne offentliggøres på www.vcta.dk. Vinderne får direkte besked

Foto: Middelfart Kommune