I weekenden 6-7 maj startede forberedelserne for 7 mands rugby i Ungarn til september. De indkaldte U-18 rugby spillere, som kommer fra diverse klubber og efterskoler i Danmark, blev samlet i Strib ved Middelfart på Billeshave Efterskole.

Samlingen er den første af fire hen over foråret/sommeren og alle samlinger afholdes på Billeshave Efterskole. Landstrænerne Steven Aktkins og Quinton Greyling arbejder med en trup på 19 spillere og flere indbudte spillere som er bobler til fremtidens landsholdet.

Truppen forventes at med tiden at indtræde i fremtidens Danmarks sevens landshold. Rugby sevens er blevet en Olympics idræts gren her fra olympiaden i Rio. Det er en form for rugby sport hvor syv mand spiller rugby på en rugby bane i syv minutter. Det kræver en god kondition, godt taktiske forståelse. Samtidig med de spiller på banen foregår der en god festlige stemning blandt de betalende tilskuer hvor alle holdene er tilskueres egne hold. Tilskuerne er kommet for at se en god gang rugby.

–  Formålet er at samle nogle af de drenge som spiller rugby rundt omkring i Danmark i alderen u-18 for at senere understøtte det nuværende senior sevens rugby landsholdet. Første mål er at deltage en EM stævnet for U-18 i september Ungarn. Alle spillere bliver sendt hjem med et styrke og konditions program som de skal gennemføre og de forskellige resultater skal afleveres til os ledere real mæssige. Vi kommer til at træner fire gange her i Billeshave Efterskole inden vi tager afsted. Her har vi kanon god forhold. Vi ligger midt i landet. Alle kan kom hertil på et eller andet måde. Vi har god bane og overnatnings muligheder. Virkelige god forhold.

– Via Dansk Rugby Unions ungdoms turnering, som løber af stablen en gang om måned kan jeg holde øjne med de U-18 spillere og de potentielle nye spillere som findes derude. Vi har ved denne samling også inviteret et par stykke drenge fra U-16 alderen, som vi synes de har den taktisk viden om rugby, deres basis rugby er på plads, den mental forståelse på det at være på landsholdet er der hvor den skal være, med andre ord en potentielle fremtid hos os.

– Vi skal også konkurrere med drengene, om det at have en kæreste, arbejder og studier, med andre ord alt det de unge gerne vil gøre ved siden af. Det skal også være sjovt at være her. Vi som ledere skal finde den rigtige balance og indstilling for vores spillere. Sevens spillet er meget meget intens. Vi skl spille 4 kampe på en dag. Det er meget hårdt. Holdet skal kunne være tændt på rigtigt tidspunkt. De skal også kobler af lige så hurtigt. Og dermed kommer det sociale inde i billedet. Vi som leder og spillerne elsker at kommer afsted til disse udenlandske stævne. Det betyder utrolig meget for spillerne og os ledere. Vi alle sammen får meget ude af det, oplyser Landstræner Steven Atkins.

Erritsø-rugbyspillere deltog i landsholdstræning

U-16 rugbyspillerne Mads Larsen og Theis Arvad Meier, der spiller i Erritsø, blev inviteret som ”boblere” til årets første træning for U-18 landsholdet.

Samling var den første af fire hen over foråret og sommeren, som afholdes på Billeshave Efterskole. Målet er, at Danmark skal deltage i en europæisk Sevens turnering i Ungarn til september. De to Erritsøspillere kommer dog ikke med til Ungarn, da de endnu er for unge.

Mads Larsen udtaler: ”Jeg har spillet rugby i tre år. Det er rigtig fed træning. Vi har nogle gode trænere og vi få vores sag for. Jeg håber, jeg kommer med på landsholdet næste år.

Theis Arvad Meier supplerer: ”Det er hårdt, for jeg er endnu ikke gammel nok til landsholdet. Men jeg håber at komme med næste år. Vi lærer en masse boldbehandling til disse samlinger.”

Mads Langer tv (blå trøje) og Theis Arvad Meier th begge Erritsø rugby trænede med u-18 landsholdet. Fotograf Paul Erik Jensen