20 unge i alderen fra 9 til 17 år ser i disse dage meget frem til en udflugt til København, som de skal på søndag den 3. december. Det er en gruppe unge mennesker fra Familie og Ungdomscentret på Vejlevej, som sammen med tre medarbejdere og to frivillige unge skal opleve Tivoli i julestemning. Turen betales af Fredericia Lillebælt Rotary Klub, som har ønsket at give disse unge mennesker en god oplevelse sammen. Sociale fællesskaber er en sjældenhed for disse unge mennesker, derfor er det uvurderligt, at der gives mulighed for at arrangere den slags.

– Det betyder rigtig meget for disse unge mennesker, at de får et socialt indspark. De deltager meget sjældent i sociale fælleskaber, det er de fleste ganske enkelt ikke vokset op med, fortæller familiekonsulent Kasper Nørregaard.

Værdien af et fællesskab

– De unge har behov for at opleve værdien af at have et fællesskab med andre, og takket være sådan en udflugtstur, får vi voksne muligheden for at opleve og se de unge fra en anden vinkel, forklarer fritidskoordinator Min Guldberg Hansen.

Klavs Mørk Andersen, præsident for Fredericia Lillebælt Rotary Klub glæder sig over, at klubben på den måde kan hjælpe unge mennesker til et bedre liv.

– Hvis vi som klub kan bidrage til at give unge mennesker en bedre hverdag ved at betale for en udflugt, så giver det rigtig god mening. Det er vigtigt, at vi har øje for at understøtte det gode liv i vores nærområde, fastslår Klavs Mørk Andersen.