Der var inden dagens kamp lagt op til mål. Det er de to hold nemlig garant for, når de mødes. FC Fredericia kom lynhurtigt foran direkte på hjørne ved Esben Petersen efter tre minutter. Et hjørnespark, der roligt og sikkert sejlede ind i Roskildes mål.

Inden dagens kamp havde FC Fredericia sagt farvel til Benjamin Hansen, der er skiftet til superligaførerholdet Nordsjælland. Den anden vej har FC Fredericia styrket sig med Brent McGrath, der er lejet fra EfB resten af sæsonen.

FC Fredericias træner, Jesper Sørensen håbede inden kampen, at holdet ville fortsætte spillet og ikke mindst resultaterne fra de seneste to kampe, hvor Esbjerg blev sendt hjem med et 4-0 pokalnederlag og senere slog stærke Thisted 3-1 ude.

FC Fredericia-spillerne havde hørt godt efter, for de første femten minutter sad de på spillet. De fik spillet sig frem til gode chancer og stod solidt defensivt.

Efter 22 minutter var Roskilde tæt på at udligne, men FC Fredericia slap med skrækken, da målmand Alexander Nybo reddede bolden. Roskilde rykkede sig dog i denne periode længere frem på banen, hvilket gav FC Fredericia gode kontramuligheder på kanten, som flere gange var tæt på at give mål. Sådan var opskriften ind til pausen, hvor FC Fredericia også havde succes med sit genpresningsspil.

Anden halvleg 

FC Roskilde sad på spillet fra anden halvlegs start. Det virkede som om, at FC Fredericia slet ikke havde rejst sig fra omklædningsrummet endnu. Roskilde kunne derfor udligne til 1-1 i det 53 minut efter mål af Mathias Gehrt, der ubesværet sendte bolden i nettet.

FC Fredericia kom gradvist mere med i kampen og to gode forsøg, som Roskilde overlevede. Efter 61 minutter blev Brent McGrath klappet tilbage på Monjasa Park. Han kvitterede straks med et godt løb og skud på mål, der dog gik over. To minutter senere var Roskilde tæt på at bringe sig foran, men Nybo reddede igen. I det 65′ minut var det Fredericias tur til at være tæt på, men bolden ville ikke ind, hverken med tå eller hæl.

I det 69′ minut bragte Morten Nielsen Roskilde foran med 1-2 på straffespark. Det kom efter en god periode for Fredericia. Dommeren mente, at Fredericia-forsvaret slog Roskilde-spilleren.

Målet ændrede kampen. FC Fredericia pressede på for udligning, hvilket gav kontramuligheder til Roskilde, der stod langt tilbage på banen. Det gjorde det svært for Fredericia-holdet og afslutningerne var ganske enkelt forkølede.

Roskilde fortsatte med 11 mand på egen banehalvdel, hvilket gjorde det strategisk endnu sværere at udligne. Det krævede derfor noget ekstraordinært på grænsen til miraklet for hjemmeholdet, hvis det skulle have point i dagens kamp. Miraklet udeblev og Roskilde kunne rejse hjem med tre point.

Mål:

FC Fredericia: Esben Petersen, 3 minut

FC Roskilde: Mathias Gehrt, 53 minut

Morten Nielsen, 69 minut

Tilskuertal: 787