Fredericia AVISEN ser på årets Roskilde Festivals program, skal du af sted, så læs artiklen og måske kan du blive inspireret til en koncert, du ikke regnede med. Vi ser på åbningsdagen onsdag og kulturredaktøren anbefaler dig lidt gammelt og nyt.

Onsdag den 3. juli

Bob Dylan with his band

Den amerikanske sing and song writer og musikalske ikon Bob Dylan gæster dyreskue pladsen onsdag aften klokken 20.00 på Orange.

Sangen Like a Rolling Stone er blevet valgt som den bedste sang nogensinde af musikmagasinet Rolling Stone. Hvis du ikke har hørt om Bob Dylan så har du enten været bortrejst de sidste halvtreds år eller også er du for ung.

Der er garanti for fællessang og Woodstock-feeling foran Orange Scene.

Christine and the Queens

Første gang jeg stiftede bekendtskab med dette fantastiske franske orkester var i et amerikansk tonightshow, jeg fik dengang ikke fat i navnet, men måtte høre sangen igen. Siden er et kun gået en vej for franske Christine og hendes dronninger. I en blanding af electro og hiphop-elementer skaber Christine store popmelodier og krydrer det med dans og visuals.

Klokken 00.30 på Arena burde der vente et festfyrværkeri af en koncert.

Tears for Fears

Når man er til koncerter med bands, der turnerer rundt med en sidste salgsdato på tourbussen kan koncerter tippe lidt til begge sider. Men jeg ville ikke gå glip af 80er synthkongerne fra England.

Tears for Fears er lyden af starten på den store kommercialisering af elektronisk musik, hvor Depecehe Mode og Kraftwerk brugte emre monotome og mørke lydsider, så var her de store melodier og omkvæd.

For at nævne nogle af deres hits, så kan vi starte med Shout, Everybody Wants To Rule The World og Sowing the Seeds of Love. Der bliver rig lejlighed for et flashback hvis du var ung i 80erne og en fest hvis du ikke kender dem.

Tears for Fears spiller på Arena klokken 18:00.

Cardi B

Cardi B på Orange, det er noget man må opleve, i mine øjne kan det gå begge veje. På nettet har jeg set et kæmpe setup ala, det de store sangerinder har, derfor ser jeg denne koncert som en satsning. Bliver showet for meget gejl eller overgiver Roskilde sig totalt til den hårdtslående rapper.

Se Cardi B på Orange klokken 23.15.

Det var mine bud på en oldschool, overvældende og overbevisendeægte onsdag.

https://www.6juli.dk/