Der kan skrives og siges meget om Cristiano Ronaldo uden for fodboldbanen, men når han løber ind på grønsværen, er der næsten altid garanti for, at modstandernes målmand skal ind og hente læderkuglen i eget net.

Efter Cristiano Ronaldo skiftede fra Real Madrid til Juventus sidste år, har der været mange meninger om hans kvaliteter, men faktum er, at han har efterladt et kæmpe hul i Madrids angreb og i tirsdags stemplede han for alvor ind i Champions League med et vaskeægte hattrick.

Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro er navnet, i daglig tale Ronaldo og for dem der følger ham kan man nøjes med et CR7. Ronaldo blev født den 5. februar i 1985 på den portugisiske ø ,Madeira. Som kun 10-årig underskrev den unge målmager sin første kontrakt og fik et sæt spilletøj for sin indsats.

Hans professionelle karriere brød for alvor løs, da han nåede alderen, hvor han fik seniorkontrakt og det store talent i som 18-årig underskrev kontrakt med Manchester United, hvor han skød sig ind i englændernes hjerter med næsten et mål i hver anden kamp. Fra 2003-2009 scorede Ronaldo 118 mål i 196 kampe. Det var i Manchester, at Ronaldo begyndte at samle på rekorder og både fik et trofæ som vinder af FA Cup og samme år fik sin første EM medalje om nakken da Portugal fik sølv i på hjemmebane i 2004.

I 2008 vandt Ronaldo sammen med Manchester United Champions League. Ronaldo blev kåret til finalens man of the match, blev han kåret som FIFA Pro World Player of the Year[ og FIFA World Player of the Year, samtidig med, at han blev Manchester Uniteds første vinder af Ballon d’Or i 40 år.[

I 2009 var det på tide at prøve noget nyt for Ronaldo og turen var kommet til at prøve kræfter med Kongeklubben Real Madrid, som kun fortsatte hans målscoringer og rekorder. Han lagde ud med at score i sine fire første La Liga kampe for Real Madrid, hvilket ingen andre har gjort. I sin tid i Real Madrid spillede han 438 kampe og scorede hele 451 mål.

Tiden i Real Madrid bød udover et hav af mål på :
4 European Cups 
3 Club World Cups
3 UEFA Super Cups
2 LaLiga titles
2 Copas del Rey
2 Spanish Super Cups

Udover de mange pokaler med Manchester United og Real Madrid, kan Ronaldo også kalde sig Europamester med Portugal. Derudover har han vundet de priser, der er at vinde som enestående fodboldspiller, flere af priserne har han vundet flere gange. Ballon d’Or prisen har han fået 5 gange og 6 gange på anden pladsen.

I 2018 skifter Cristiano Ronaldo klub igen for et svimlende højt beløb til Italienske Juventus. Nu er vi så ved at være ved sagens kerne og Ronaldo har toppet, er færdig og for gammel som 34-årig. Juventus har kvalificeret sig til Champions League, det samme har hans gamle klub, Real Madrid. Det spanske kongehold er en skygge af sig selv, når det kommer til målscoringer og må se sig slået ud af Ajax Amsterdam på egen bane med ydmygende 1-4 i ottendedelsfinalen. Juventus møder Atlético Madrid og er på forhånd bagud med 0-2 inden kampen, i tv siger det, at “Ronaldo ikke rigtigt har det i sig mere og kun har scoret et mål i årets Champions League”. 90 minutter efter har Ronaldo hoppet højere end nogen anden på banen og bland andet scoret sikkert på straffe. Cristiano Ronaldo scorer hattrick i verdens bedste klubturnering.

Ronaldo er den mest scorende nogensinde og det er tvivlsomt om hans rekorder nogensinde bliver slået. Som fodboldspiller er han helt unik og artiklen forholder sig til spillet på banen.

Cristiano Ronaldo 34 år og langtfra færdig.

https://v2.billettend.dk/index/eventdetails/eventno/75792
Køb billet her