En lørdag i juni kaldte Comwell Middelfart på os, da Marias og Jacobs bryllup skulle fejres på Comwell Middelfart. Personligt kender jeg Comwell Middelfart fra et væld af møder, konferencer og en enkelt overnatning i forbindelse med et større landsmøde. Det skulle derfor blive spændende at se hotellet som en romantisk bryllupslokation.

Det starter godt, efter endnu et af sommerens utallige skybrud parkerer vi foran hotellet. Turen er gået via Den Nye Lillebæltsbro, og da vi ankommer stopper regnen for en stund. Udsigten fejler ikke noget. Hvis man vender sig om, har man Lillebælt i panoramaview med de to broer som fokuspunkter.

Bryllup, Comwell Middelfart. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Middelfart AVISEN.

Vi bliver anvist vores værelse fra en smilende receptionist, der samtidig fortæller os, at vi efter at have været på værelset med vores tøj, gerne må trække mod deres receptionsområde, hvor der venter os bryllupslagkage, kaffe, øl, sodavand, safter og hvad vi ellers måtte lyste.

Maria og Jacob dukker op lidt senere, så vi har taget plads i de gode møbler, der er så store, at vi kan sidde to i en større loungelænestol. Hyggeligt. Vi taler om kirken – og herunder den stærke musikalske performence, hvor to musikere har tryllebundet os med musik, blandt andet Søs Fengers: Du er.

Imens Comwell Middelfarts konditor Michael Engels går lidt nervøst rundt, og kigger på klokken, melder brudeparret sin entré, og vi siger tillykke endnu engang.

Bryllup, Comwell Middelfart. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Middelfart AVISEN.

Konditoren har af et par omgange, tørret kondens fra den iskolde lækre bryllupskage, så kondensvandet ikke ødelægger noget. Alt skal være perfekt. Og så er det blevet tid til at smage. Maria og Jacob skal først igennem den obligatoriske lagkageleg, hvor man på “romantisk vis” deler kagen med hinanden, ja fodrer hinanden.

Kagen smager himmelsk. Den er bagt på en pistaciebund, belagt med mascaponecreme, jordbærmousse, hvide chokoladeplader holder den i skak, mens den er overtrukket med hvid chokolade og pyntet med stedmoderblomster fra egen have og hvide roser fra blomsterhandleren.

Alene måden konditor Michael Engels skærer kagen på, er inspirerende – en teknik, som jeg tager med hjem til den næste gang, jeg kaster mig ud i lagkagedisciplinerne. Kagen var i øvrigt også uforglemmelig.

Bryllupslagkager smager altid godt, jeg har faktisk aldrig prøvet det modsatte, men jeg er nuvel også glad for kager. Når man spiser bryllupskagen får man ofte en signatur, noget man husker, og noget som bankes fast i hjernens sanseapparat. Det fik vi også denne gang. Kagen stod flot, høj og majestætisk, og pyntet elegant med blomster.

Klokken 17.30 vises vi til festlokalets runde borde, og efter en mindre fotosession præsenteres dagens menu for os. Det sker i øvrigt med overskud, humor og en smule fynsk kokkelune.

Kulmulen var min favorit. Bryllup, Comwell Middelfart. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Middelfart AVISEN.

Kort tid efter står første tallerken på vores bord. Vi spiser hjemmerøget kulmule med sprød rugbrødscrumble, fynsk rygeost, rørt med friske krydderurter og drikker hertil en iskold italiensk hvidvin: Passi Reali Chardonnay. En absolut godkendt og stærk start på en stor festaften.

Vi beriges med et overflødighedshorn af gode taler; personlige, rørende og humoristiske. Det er kærligheden, venskabet og sammeholdet, der prises, inden vi får næste tallerken på bordet. Her venter en klassiker. Dansk rosastegt oksekød med pommes Anna, konfiteret svampe, kokkens balsamicosyltede rødløg, spæde grøntsager og en mild pebersauce. Vi bliver i det økonomiske vinunivers og får det italienske vinhus, Bio Bios, Merlot Organic Montoroso Vic. Jeg er noget utraditionel – det er forretten, der stadig er i front i mit smagsunivers, men at bedømme på de gange, hvor gæsterne får ekstra kød og sovs, så må denne hovedret være deres favorit.

Efter lidt Kahoot, sjov, trommespil på brødtallerkenen, musikalsk nynnen til den smilende dinnermusiker og et par taler mere, så er det blevet tid til aftenens søde indslag. Desserten.

Vi får konditorens chokoladedessert med den nærmest berømte Gateau Marcel, saftig brownies og en lækker bærsorbet med syltede bær, hvid chokolade ganache og hvid krystal chokolade. Hertil drikker vi en af mine søde dessertfavoritter fra australske Brown Brothers: Muscat. Der er nok på vores tallerkner, og det supplerer de mængder rød- og hvidvin, man har indtaget godt.

Bryllup, Comwell Middelfart. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Middelfart AVISEN.

Et band er dukket op, og imens vi danser, synger og skråler med på Kim Larsen, Thomas Helmig og alle de andre kopier, er det blevet tid til drinks, hvor baren leverer en omgang Gin Hass til damerne, imens jeg tager en GT. Lidt over to dækkes der op med “skrub-af-mad” eller på pænt dansk: Natmad. Hotdogs med det hele.

En uforglemmelig aften går på hæld, uden for ser man lyset fra Lillebæltsbroerne, inden man ser stjernerne.

Få timer senere vågner vi og går fra værelset mod morgenmaden, hvor den gode og sikre Comwell morgenmadsbuffet venter. Altid en spændende oplevelse, hvor Comwells bæredygtigheds DNA betyder, at vi aldrig ved, hvad der er valgt, men en ting er sikkert: Der er nok og godt, men ikke otte slags juice, ti slags kage og 40 slags brød. Så hellere den fynske æblesaft, men i dag står den mest på kaffe, pandekager, æg, pølser, brød og hertil naturligvis lidt frugt, bær og agurk.

Tak for denne gang Comwell Middelfart og stort tillykke til brudeparret, Maria og Jacob.

https://www.fredericiateater.dk/poe/