Fredericia AVISEN besøger Romance Smykker i forbindelse med, at butikken har nået en milepæl i at servicere Fæstningsbyens romantikere i gennem 10 år

Jeg havde en aftale med Romance Smykkers indehaver, Emina Mulabecirovic om at komme forbi butikken i Jyllandsgade. Jeg bliver mødt af et stor smil og en dejlig accent. Den 43-årige Emina er bosat i Vejle med sin datter, men hun elsker at drive forretning i Fredericia.

Butikken startede og lå i Gothersgade de første seks år. Emina havde en stor lyst til at starte sit eget og da butikken var ledig og hendes arbejdskollegaer stod klar til at hjælpe, så var vejen banet for Romance Smykker.

Den velkendte facade fra Prinsessegade. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

For fire år siden flyttede butikken til Prinsessegade, hvor den er i dag, det var også der, at butikken blev udvidet med egen guldsmed og værksted.

“Da vi ansatte Alice Møller som guldsmed ,fik vi flere nye muligheder. Vi kan i dag både lave og reparere smykker. Det giver os mange personlige fortællinger om minder fra vores kunder”, siger Emina.

Alice er også i butikken nu, og hun åbner op for posen af oplevelser med kunderne.

“Vi har oplevet deciderede frierier i butikken, der kan man da godt lige mærke, at man kan blive rørt, når begge står og tuder af glæde. Men der er også mange andre oplevelser, der kommer under huden som smykker, der måske laves om efter sygdom og død, man kommer tæt på hinanden ved at producere og omdesigne smykker”

De tre kvinder er meget nærværende og dedikerede. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Catrine Vilson startede for en måned siden som butiksassistent, men de tre romantikere taler med hinanden, som om de har været sammen i en menneskealder, der er ingen tvivl om, at de brænder for deres passion.

Skal du være den næste, der frier i Romance Smykker. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

“I denne branche går det lidt op og ned, men vi er okay og er inde i en god udvikling. Vi søger faktisk snart en ny medarbejder”, siger Emina og fortsætter:

“Folk kommer her hos os, fordi de godt kan lide vores glæde og humor, og så ved vi selvfølgelig noget om vores produkter. Vi har en god service, og selvom vi er en lille forretning, så har vi et stort udvalg”. Alice stemmer i, “vi er altså også de hurtigste til at gravere”.

Romance smykker har et stort udvalg af smykker og ure, de har også et stort lager og iver for at hjælpe deres kunder.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Stort tillykke med de 10 år til Romance Smykker, jeg fik i høj grad fornemmelsen af, at et smykke er meget mere end ædel metal – der ligger følelser og historier i hver og et.

https://www.facebook.com/events/2400413516865985/