Fredericia AVISEN har fået flere henvendelser fra nysgerrige borgere, som har bemærket, at byens vejnavneskilte for tiden skifter farve. Den klassiske blå farve med hvid skrift kommer i glemmebogen.

Du har sikkert bemærket, at vejnavneskiltene i indre by er ved at skifte farve og inden 1. maj vil 578 nye flotte rubinrøde skilte med hvid skrift og hvid kantfarve pryde vores gader, stræder og torve. Skrifttypen er “Unik”.

Prisen for de 578 nye skilte er på 720.000 kroner, men det er ikke Fredericia Kommune, der er oppe med pengepungen. Det er endnu engang bevaringsfonden, der er på spil med at forny og skabe den gamle atmosfære tilbage til Fredericia.

Bevaringsfonden er en del af en A.P. Møller-donation, det er repræsentanter fra A.P. Møller og de lokale byrådspolitikere fra Fredericia, som har taget beslutningen om de nye gadenavneskilte i Fredericia midtby – inden for voldene.

Der er tale om cirka 50 veje og torve, der får de flotte nye skilte, men da mange af vores snorlige gader, er lange, så kræver de fleste veje mere end et skilt, derfor kommer mængden op på 720.000 kroner.

Jeg fanger Steen Wrist, som er formand for By- og Planudvalget på telefonen, han er yderst tilfreds med resultatet, som han kalder kronen på værket.

“Det er bevaringsfondens bestyrelse, der som noget af det sidste, inden pengene var brugt valgte at bruge pengene på skiltningen. Som en krone på værket af deres byfornyelse, så kom de her flotte skilte på dagsordenen i en høj kvalitet. De matcher bedre de historiske bygninger, der var lidt noget rod med forskellige skilte før”, siger Steen Wrist

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Steen fortæller, at det var oppe på udvalgsmøde og de her traf to beslutninger, den første var at sige “ja tak” til skiltene og herefter give håndslag på, at de skilte er den nye standard i indre by, og samtidig standarden i den nye bydel Kanalbyen.

“Jeg synes, at de nye vejnavneskilte er rigtig flotte, jeg håber også folk kan lide dem. Det er lidt ligesom de røde postkasser, i starten så man dem hele tiden, også passer de pludselig ind. Man går og kigger så meget ned i sin smartphone, men i stedet, vil jeg opfordre fredericianerne til at kigge op og se de mange flotte bygninger, vi har i byen” siger Steen Wrist.

“Det er ikke en revolution, men det er en krone på værket”, afslutter Steen Wrist.

Hvad synes I om de nye skilte?

http://bit.ly/LethiFredericia
Skal du opleve legenden i Fredericia? Så klik her