Cecilie Roed Schultz valgte at tage genudbuddet om levering af hjælp til borgere i eget hjem i medierne, fordi hun mener, at forvaltningen puttede med afgørelsen.

Først og fremmest, hvordan har du med, at udbuddet skal gå om nu?

“Det har jeg det lidt dobbelt med. I første omgang synes jeg, at det er ærgerligt for borgere og ansatte. Det giver en usikkerhed, Selve sagen er forvaltningens vurdering og beslutning, dog er det stik-modsat, hvad vi politikere har fået at vide videre undervejs i forløbet,” siger Cecilie Roed Schultz (Ø).

Hvordan har du med, at du går i medierne med sagen før det er meldt ud officielt?

“Det var nødvendigt. Jeg har kritiseret forvaltningen for, at afgørelsen ikke var offentlig. Jeg synes, at det var dårligt, at man ikke havde meldt noget ud. Det var en vigtig information som skulle tilgå borgerne,” siger Roed Schultz.

Fortalte du forvaltningen, at du ville gå i medierne med afgørelsen?

“Ja, det gjorde jeg. Jeg bad også om en pressemeddelelse hurtigst muligt. Kommunen sender i forvejen massevis af pressemeddelelser, så denne skulle også ud. Jeg ønsker en åben og gennemsigtig forvaltning, og ikke den stil, som jeg så. Jeg vil ikke være med til, at man putter med en afgørelse om et genudbud,” svarer Cecilie.

Hvad ønsker du, at der kommer ud af sagen nu?

“Ro. Jeg ved ikke, hvad det skaber lige nu, men vurderingen er, at udbuddet skal gå om. Nu håber jeg godt nok også, at det er det, så vi ikke skal igennem et genudbud om et år. Borgerne fortjener mere. De har virkelig været igennem meget utryghed. Det gælder desværre fritvalgsområdet, hvor vi ser gentagne udbud og konkurser. Vi ser nye plejefirmaer bliver godkendt, og det er for mig ikke godt nok. Det er dybt imod, hvad vi skal lave på dette område. Vi skal vise et menneskeligt hensyn,” siger byrådspolitikeren og uddyber:

“Jeg kan ikke se, hvem der vinder på dette. Jeg kan ikke se, hvorfor man skal tjene penge på vores velfærd og hvorfor det skal være en kampplads på denne måde, men det er lovbestemt fra Christiansborg, så det kan jeg ikke pille så meget ved. Stod det til mig, så var det den kommunale hjemmepleje, der stod for dette område, så ville vi vide, at der var leveringsgaranti og tryghed.”

Det var ikke det, man så i TV2s Dokumentar, Plejehjemmene bag facaden fra Aarhus?

“Det var en helt anden situation. Det var en dårlig kultur og dårlig ledelse. Det handler ikke om det er privat eller offentligt. Vi ville være mere sikre på, hvad vi fik, hvis det var kommunen, der drev det. Så havde vi også en anden kontrol med det hele. Det andet handler også om, at et privat plejefirma kan gå konkurs, og så skal kommunen gribe alt efterfølgende. Vi ser det desværre gang på gang, at de private udbydere går konkurs eller disse trælse situationer, som vi er havnet i nu, opstår. Det tager en masse energi, koster en masse penge og giver ikke andet bøvl til borgerne, hvilket vi vil komme udenom, hvis vi kun havde den kommunale løsning,” slutter Cecilie Roed Schultz fra Enhedslisten i Fredericia.

Læs også

Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Jens Jørn Pedersen
Jens Jørn Pedersen
2 måneder siden

Det er noget af den rigtige vej, at åbne op for debatten. Et afgørende vigtigt fundament i et demokrati er transparens i forvaltningen. Den sorte kasse har været lukket længe nok.