Torsdag var SønderjyskE Herrehåndbold forbi thansen ARENA i den næstsidste testkamp for Fredericia HK. Det blev til den første kamp for Jan Pytlick i thansen ARENA, efter han forud for denne sæson vendte tilbage på den danske herrehåndboldscene. Med 14 dage til sæsonstart var det her en af de sidste muligheder for Fredericia HK til, i kamp, at justere de sidste detaljer, inden det atter går løs i Primo Tours Ligaen.

SønderjyskE mener det alvorligt i denne sæson. De har længe været med hvor det er sjovt, men aldrig helt i top. Det tyder på, at man i denne sæson har et mål om at lave om på dette. En signing med tidligere landsholdsspiller og Flensburg-legende Thomas Mogensen er blot en af tegnene på, at SønderjyskE gerne vil lege med hvor det er rigtig sjovt. Et helt ubeskrevet blad er en ung fransk U-landsholdsspiller, der i en træningskamp mod et Champions League-hold noterede sig for intet mindre end 9 mål. Dog var hverken Mogensen eller Gaudin med i dagens opgør.

På Fredericias hold var der tegn på bedring. Olsen og Jensen er fortsat ude med skavanker – og Mads Lenbroch døjer stadig med en skade i øjet. Ellers er alle spillerne mere eller mindre klar til kamp, hvilket er et positivt tegn efter en noget lang skadesliste i opstarten. I stedet for Lenbroch var Lukas Karlskov fra FHK’s U19 hold med på bænken. Dagens kamp bød også på et gensyn med unge Mikkel Løvkvist i målet, der ellers ikke har været med i de seneste kampe.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia?gclid=Cj0KCQjwrZLdBRCmARIsAFBZllHEGyRU9Huy2LMo4BSZLNg5gZxLBqPpKf2kh52tf-YFOsHmOeGSYXgaAk2EEALw_wcB

Det så ikke rigtig godt ud for FHK i kampens første ti minutter. Den ene chance efter den anden blev brændt – og de tekniske fejl var mange. I den anden ende så det (heldigvis for FHK) ikke meget bedre ud, men den unge Oscar Sunnefeldt fik et par gange bolden forbi startende FHK-keeper Mikkel Løvkvist. Allerede efter ti minutter var stillingen 2-5, hvilket fik FHK-træner Jesper Houmark til at forlange timeout.

Det gav pote med det samme. FHK kom hurtigt tilbage i kampen og efter et kvarter viste tavlen 5-5. Pytlick forlangte timeout efter en periode med redninger fra FHK-keeper Løvkvist. Dog var det ikke fryd og gammen i FHK’s angreb. Mange mislykkedes indspil til stregen og en helt fri chance der blev skudt forbi mål fra Frederiksen. Men på trods af det, så kom FHK med i kampen igen.

10-10 viste måltavlen til halvleg. Det var egentlig ikke sigende for antallet af chancer, men den ene afslutning efter den anden blev brændt. Først noterer Frederiksen sig for to afbrændere på HELT frie chancer. Så skifter FHK Young ind – og han kvitterer med to gange at starte udenfor banen og en enkelt gang at overtræde. Det er bare ikke godt nok.

Defensivt står FHK heller ikke prangende, selvom måltavlen måske kunne indikere det. Unge Mikkel Løvkvist tager godt fra og har flere store redninger. Dog er hans arbejdsbetingelser måske en kende for gode, for som en tilskuere i hallen konkluderede: “Jon Andersen er FHK’s bedste spiller i første halvleg”, hvilket ikke var meget galt.

Begge hold forsøgte gentagende gange at spille bolden ind til stregspillerne, men uden held. De virkede nærmest som en levende skraldespand, der skulle have bolden når alt andet ikke lykkedes – men indspillene virkede heller ikke. Alt i alt var der tale om en decideret sløj første halvleg, som ingen af holdene kan bruge til ret meget.

Anden halvleg startede lidt som den første sluttede. Det var bare aldrig sådan rigtig godt. Målene var dog flere, men spillet var ikke alt for kønt. Fejlene blev ved og ved, men heldigvis for FHK gjorde det samme sig gældende  for SønderjyskE, der ikke fik ram på noget heller. Der var derfor et meget tæt opgør, hvor ingen af holdene for alvor kunne trække fra. 

Dog var det i det meste af anden halvleg med en overhånd til FHK, der hele tiden bragte sig i front med et enkelt eller to mål, men forskellen mellem de to hold var aldrig større end det. Hedegaard begyndte at få fat i en kende mere på stregen, som FHK fortsat brugte som en skraldespand for løse bolde. Det gav to straffekast, men heller ikke i denne disciplin brillierede hjemmeholdet.

Det var bare noget rod gennem hele kampen, der endte med et nederlag på 23-25 til FHK, efter meget sløje sidste fem minutter.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer