HiphopBoybandet Rockers by Choice gjorde deres indtog i 1989 med deres album: “Opråb! Til Det Danske Folk”, snart gæster de Fredericia. Skal du med når de fem Amarkanere bringer minderne frem?

Jeg var 18 år gammel, da Rockers by Choice udgav, “Opråb! Til Det Danske Folk”, man havde kort forinden hørt Mc Einars, “Den nye Stil” og en ny æra for dansk rap var begyndt. Fem unge mænd i ens uniformer med så stor skrift på jakkerne af den velkendte collagejakke blev gjort til skamme.

Det var en tid med ghettoblastere, breakdance og rapmusik, idoldyrkelse, der passede lige ind i en ny generation som ikke så sig tilbage.

Hvor Mc Einar havde budt på historiefortælling og masser af sprogfinurligheder, så Rockers by Choice med et helt anden og mere samfundskritisk og et lidt naivt syn på verden. Jeg åd det råt og blev fan med det samme. På samme album lå et hit som alle teenagepiger nærmest tudede til, og de drenge der ikke havde lært at spille guitar kunne teksten uden ad for at imponere pigerne.

Engel en af de største rapballader gennem tiden på dansk.

Det gjorde drengene fra Amar til teenageidoler. Det var tiden før internettet og på det tidspunkt kunne jeg som ung ikke få nok. Jeg så tre koncerter med det første album, og det var med skrigende piger på de første rækker. Samtidig var der en form for rivalisering mellem Rockers by Choice og Mc Einar, den deltog jeg ikke i, for mig var de begge med til at kickstarte min karriere som rapper.

Rockers by Choice var pionerer for den amerikaniserede hiphopkultur, som i dag er helt anerkendt og på højde med eller integreret del af popkultur. De var ens klædt, dansede indøvet synkrondans på scenen og var uniformeret. Deres flirt med det småautonome og toner fra rockmusikken skabte en stor fanskare udover de rapinteresserede.

Budskaber fra de unge drenge med den erfarne Hanne Boel på vokal.

Min store kærlighed til Rockers by Choice fadede ud, samtidig med, at jeg selv blev udøver, men jeg følte alligevel, at jeg fik noget ungdomsdannelse med fra amarkanerne.

Gruppens to brødre som er opvokset på Tårnby torv er stadig aktuelle som solokunstnere; Per Pedersen som soul- og rapartist, Lars Pedersen som popartist og bag mange kunstneres sange som producer.

Dee Pee’s soloprojekt sammen med Soul Investors.

Den tour som rammer Fredericia, er netop også jubilæum for deres første udgivelse, som jeg faldt for. Et album som en folkeskolekæreste man stadig husker. 30 år er gået siden, at de røde Troop-jakker blev luftet første gang, og jeg skal helt sikkert med en tur ned af memory lane lørdag den 30. november i Tøjhuset.

Fra Rockers by Choice’s sidste album fra 1996.

Jeg har selv haft fornøjelsen af at varme op for bandet i forbindelse med deres comeback plade “De Fem på Flugt”. Deres liveshows er kendte for en masse energi og et band der i egen forståelse, stadig står foran 200 teenagepiger, det er altid en fornøjelse og en garanteret fest.

Køb din bilet her

https://kanalbyen.dk/