Fredericia AVISENs kulturredaktør glæder sig til den årlige festdag Rock Under Broen. Hvem spiller, hvilken form er de i og hvornår?

Det er et stærkt program til den type festival, som Rock Under Broen er og der er ingen navne, der skiller sig ud som en underlig eller minoritets/undergrundsgenre. Det gør, at hvis man er til mainstreammusik, så er man garanteret en festlig dag.

12:00 The Minds of 99

Det er måske et af de bedste danske livebands lige nu og jeg har lige haft fornøjelsen af at se dem på Jelling Festival, hvor de var i topform. De omdanner scenen til et rødt univers og når langt ud til publikum.

Jeg forstår godt af kommercielle hensyn, at de åbner ballet for at få folk til at komme tidligt, men deres form lige nu og deres livekvaliteter kunne sagtens være primetime eller en lukningstjans værdigt.

Se The Minds of 99 klokken 12.00

The Minds of 99 får min varmeste anbefaling, men jeg så dem gerne spille senere på dagen.

13:25 Rasmus Bjerg som John Mogensen

Rasmus Bjerg nød folkets dans og sang. Foto: Joan Barløse, EventC.
Rasmus Bjerg nød folkets dans og sang. Foto: Joan Barløse, EventC.

Jeg har ikke så meget at tilføje til denne booking, Rasmus synger og agerer ligesom John Mogensen. Det er troværdigt og de fleste kan synge med på numrene. Hvis solen skinner og folk har fået fyldt deres glas op, så bliver der fællessang på græsset. Rasmus besøgte Fredericia for nyligt til stor begejstring.

15:00 D-A-D

Der er garanteret knald på og høj rockmusik, når Disneyland After Dark toner ud under broen. Bandet har har haft en lang levealder og er stadig på mange bookers ønskeseddel, fordi man ved nøjagtigt, hvad man får. En meget energisk forsanger som på ingen måde er indadvendt over for publikum, man får med sikkerhed en bassist som har glædet sig at præsentere et nyt skørt kostume. D-A-D er rockens sikre kort, det bliver helt sikkert også en succes.

16:35 Anne Sanne Lis

Det bliver noget af et stilskifte, når D-A-D træder ned kommer tre af de stærkeste danske sangerinder fra 80 og 90ernes hitlister. Jeg har selv som dj spillet mange af deres hits og set dem i deres storhedstid, men må indrømme at denne booking ikke har højste prioritet på min liste. Men jeg er sikker på, at mange vil elske Anne, Sanne og Lis og det er en fin måde, hvor de har kunnet slå deres materiale sammen og komme på turne.

18:10 Gnags

Gnags er et af landets ældste orkestre, de har en flot række af udgivelser bag sig. De er også et sikkert valg, men i år vil der være nye sange at synge med på, da de spiller en del numre fra deres nye album Robot’n’roll. For mig er det nye album dog gået forbi min radar, så jeg kan ikke synge med endnu. Men jeg så også Gnags på Jelling Festival og de er i topform, hvis de har samme scenelys med, vil man opleve en flot by i baggrunden.

19:50 Magtens Korridorer

Magtens Korridorer er her og der og allevegne, og det er jeg personligt glad for. De er ægte dansksproget fadølsrock med en lille politisk holdning. Jeg har set dem på to forskellige venues, først i Ekserserhuset i Fredericia og i sidste weekend på Jelling Festival. De er altid som de er og man får, hvad man forventer.

Læs mere om Magtens Korridorer her.

21:20 Nik & Jay

Man kunne tro det var svært at holde dampen oppe efter Magtens Korridorer men for Nik & Jay er det ikke noget problem. Skulle de vise sig de ikke kunne så vil det prelle af, her er 2 af de mest selvsikre danske kunstnere som har leveret mange hits siden årtusindeskiftet.

Der er fart over feltet, store ballader, masser af pigeskrig og kvinder der for en stund har hjerteformede pupiller. Der er dem der rapper og synger med, dem der danser og dem der bare lader sig rive med.

Jeg så også Nik & Jay på Jelling Festival og “boing boing” der var igen overraskelser, de er også varme og klar til fest.

22:50 Nephew

Som afslutning på et stærkt program, hvor festen har stået i hovedsædet giver det god mening med Nephew som afsluttere. Det er endnu en drønsikker booking, Nephew kan deres kram, og med Simon Kvamm i forgrunden har man en super entertainer. Han kan imitere og lave sjov, men på scenen er han en alvorlig sanger. Nephew kam med deres små elektroniske toner ramme de fleste, deres skarpe tekster og energi sender folk glade hjem i seng.

Nephew var også i topform på Jelling Festival.

http://bit.ly/sofielindelecture