Rock Under Broen ønsker at forbedre sikkerheden og oplevelserne til årets begivenhed. Et Facebookopslag sendte imidlertid Rock Under Broen-arrangørerne ud i en større shitstorm. Fredericia AVISEN bringer her en forklaring på misforståelserne i den lange tråd.

Bent Frandsen er chefen bag Rock Under Broen. Vi spørger ham til alle de mange kommentarer, der har været på deres Facebookside efter de annoncerede et fast stole-tæppe område med illustrationer. Vi starter med illustrationen af stole, der tydeligt viser, hvilken type stole der kan medbringes. Ønsker man alligevel andre typer stole, kan man ansøge om et stolebevis.

 

RUB skriver – det er over halvdelen af pladsen, der fungerer som siddeområde. Resten af pladsen foran scenen er ståpladser, så folk ikke vælter over nogle, der ligger og sidder på stole og tæpper.

På illustrationen er det ikke over halvdelen af pladsen ?

“Det er en illustration og det er jeg nødt til at sige, det er en ren og skær illustration. Den politimæssige sikkerhedsgodkendte tegning ser helt anderledes ud,” fortæller Bent Frandsen.

Folk kan være rolige det er halvdelen af pladsen?

“Ja det kan de roligt være”, svarer Bent.

En gæst skriver, at man er placeret i bunden af festlighederne og er overladt til satellithøjtalere, er det reelt sådan det er?

“Nej! Det er ikke anderledes, end det tidligere har været, sidste år måtte man også kun sidde bagved mixertårnet og nedefter”, siger Bent Frandsen og uddyber:

“Vi kan ikke have folk siddende foran scenen og blive slået ihjel, eller trådt ihjel,” siger Bent. Han påpeger overfor Fredericia AVISEN, at der er løsninger, der er lavet for folks sikkerhed, og at det er det samme som sidste år. Alle må gerne have en stol med med ind.”

Folk skal altså ikke lade sig forvirre over det med stolebevis?

“Overhovedet ikke,” svarer Bent og fortsætter, “Vi undersøger ikke, om folk fejler et eller andet. Vi hjælper de mennesker, der har et behov; det kan være alder, det kan være så mange ting, jeg er stor og fed for eksempel og ville nok heller ikke kunne stå op en hel dag, det er da en god baggrund for at ansøge for at få et stole bevis”.

Så det folk bare skal tænke over, er at købe en stol, som der er anvist?

“Ja, det er det det handler om, og det er den mest gængse stol som forefindes på markedet og forhandles i Jem og Fix og alle mulige andre butikker,” siger Bent.

Så det handler om at have omtanke for de andre festival gæster?

“Det er faktisk det, som det handler allermest om, vi fik jo nogle øretæver sidste år, fordi folk ikke kunne komme frem og tilbage på pladsen”, siger Bent.

Derfor sektionsinddeler RUB, hvor man kan sidde på festivalen i år. Der kommer opstregede gangarealer, hvor det ikke er tilladt at sidde eller stå, så folk kan komme rundt til Rock Under Broen i år.

Det er vigtigt for Bent at påpege, at de ikke anede, hvor mange der kom med en stol sidste år. “Vi var nødt til mellem 14.30 og 15.00 og stoppe for alle stole – af sikkerhedsmæssige hensyn. Det ønsker vi ikke igen,” siger Bent

“På den her måde, hvor folk skriver de gerne vil have en stol med, så ved jeg før Rock Under Broen, hvor meget plads skal jeg lave til de gæster, der har ansøgt om stolebevis”.

Hvis jeg skal forstå det ret, så ansøger man om et stolebevis, før man ankommer?

“Ja, kun hvis man ikke kan nøjes med de anviste taburetter”, fastslår Bent.

Rock Under Broen forklarer således, at folk med specielle behov ansøger om et stolebevis og får et bevis via billet.dk og på den måde kan de planlægge området. “Jeg kan ikke garantere at alle kommer til at sidde forrest i stolerækken”, siger Bent, “Det er først til mølle princippet, hvordan man nu ankommer”.

Tæpper er også i det område?

“Det har det altid været. Det er der ikke noget nyt i, man kan ikke sidde oppe foran scenen på et tæppe, så vil man blive trådt ned”, siger chefen bag Rock Under Broen. “Det kan ligeledes give noget sikkerhedsmæssig tumult, at folk danser og træder på tæpperne, eller kommer til at vælte øl. Det giver anledning til noget ballade, vi ikke gider at have”, siger Bent.

Så overordnet er ændringerne til for publikums sikkerhed og oplevelse?

“Ja, det er det, sådan vi ikke bliver taget med bukserne nede, som vi blev sidste år”

Sidste år meldte Rock Under Broen ud, at alle kunne bare tage en stol med grundet regnvejr lige op til dagen. De havde slamsugere ude om natten før Rock under Broen.

“Vi kunne godt se at folk kunne ikke sidde på det græs, derfor gav vi lov til stole sidste år. Det gav os så voldsomme problemer i løbet af dagen. Vi har sammen med sikkerhedsudvalget og Politiet fundet ud af, at det her er den bedste løsning,” siger Bent.

Er det svært at kommunikere med gæsterne på Facebook?

“Facebook er ikke et godt medie at kommunikere på, folk læser kun halvdelen, også banker de den bare løs”, siger Bent

Hvad bliver konsekvensen af, hvis man alligevel sætter en stol op eller smider et tæppe uden for området, bliver man bortvist?

“Nej, det gør man ikke, vi har en masse mennesker allerede, når man kommer ind i år, til at fremvise steder til de gæster, der kommer med stole og tæpper. Vi hjælper dem på plads og vores kontrollører vil nok tale til dem, der ikke overholder reglerne med den sunde fornuft og se ideen i at det er farligt at sidde, der hvor de sidder,” siger Bent.

“Langt de fleste mennesker, der kommer til Rock Under Broen er fornuftige mennesker,” siger chefen om det trofaste publikum, der hvert år indløser billet.

“Jeg er ked af, at det er endt der, hvor det er, og vi prøver med en anden formulering på Facebook i aften, men jeg tror vi kan formulere os ihjel, og så vil det stadigvæk blive misforstået”

Rock Under Broen løber af stablen den 9. juni og har som skrevet taget stor højde for gæsternes sikkerhed.

Se årets program her