Det slidsomme arbejde bag en græsslåmaskine kan snart være fortid i Danmark. Salget af robotplæneklippere, der klarer arbejdet for én, mens man selv kan sidde i skyggen og kigge på, sætter nemlig alletiders rekord herhjemme. Det skriver Søndagsavisen.

Endnu er det stadig de traditionelle plæneklippere, der fylder mest i byggemarkederne, men tendensen er klar: Robotterne kommer.

Både hos Silvan, Bilka og Bauhaus er salget i år steget med over 100 pct. i forhold til samme tidspunkt sidste år.

”Vi har solgt robotplæneklippere i otte år, men det er først nu, danskerne virkelig har taget dem til sig,” siger Hanne Mejer Nielsen, produktchef i Bauhaus, til Søndagsavisen.

En af forklaringerne på den markante salgsfremgang er, at der er kommet en del billige modeller på markedet – blandt andet fra kinesiske Worx, som kan fås til omkring 5.000 kroner. Noget andet er, at det faktisk gør det, de skal.

”Der er flere, der får dem ud og ser, at de fungerer godt, og det breder sig. Vi hører mange, der siger, at de har en nabo, der har en kørende, og derfor er blevet mere trygge ved det,” siger Jesper Skov, der er marketingansvarlig hos Roboteksperten.dk, hvor salget også sætter rekord nu med mere end en fordobling i forhold til sidste år.

Både Roboteksperten og Bauhaus pointerer, at det kan være udfordrende at få sat robotten i til at fungere, men der er meget få reklamationer i forhold til, hvor få der bliver solgt.