Alle, der har fået ’Vitamin D3-dråber’ fra Inno Pharma, skal omgående stoppe med at indtage kosttilskuddet. Det gælder særligt spædbørn, gravide og ældre. Flasken skal smides ud eller returneres i butikken. Man skal holde pause med D-vitamintilskud indtil andet aftales med lægen. Det gælder også spædbørnene. Det oplyser Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Har du eller dit barn fået ’Vitamin D3-dråber’ fra Inno Pharma i en uge eller længere, skal du kontakte egen læge for at få taget en blodprøve, da dråbernes indhold af D-vitamin er sundhedsskadeligt.

Forholdsregler for spædbørn

Hvis barnet har symptomer på forgiftning – det kan være, at barnet er pylret, gylper meget, er utilpas, græder, er sløvt, ikke tager på, har ondt i maven, kaster op eller har enten forstoppelse eller diarre – i så fald skal forældrene kontakte egen læge eller vagtlæge.

Hvis barnet IKKE har symptomer og har fået dråber fra denne flaske mere end en uge, skal barnet have taget en blodprøve hos praktiserende læge først kommende hverdag. Hvor længe barnet skal holde pause med D-dråber afhænger af blodprøvesvaret og hvor lang tid barnet har fået dråber. Det aftales med lægen.

Hvis forældrene er på ferie i udlandet, gælder samme forholdsregler.

– Det skal understreges, at det kun er “Inno Pharma vitamin D3-dråber”, der udgør en risiko. Forældre, der giver D-vitamindråber af andre mærker til deres børn, skal fortsætte med at gøre det som hidtil, oplyser Fødevarestyrelsen.

Hvis du eller dit barn har taget D-vitamindråber fra Inno Pharma og du har spørgsmål om hvordan du skal forholde dig, kan du ringe til Giftlinjen på 82 12 12 12.

Læs mere om Sundhedsstyrelsens anbefalinger på Sundhedsstyrelsen.dk

Inno Pharma har siden marts solgt 500 flasker med alt for højt indhold af D-vitamin. Produktet er solgt via diverse helsekost butikker, herunder Helsam, Matas og internettet.