I dag er det den 1. december og julen i Fredericia sætter nu tempoet op mod den 24/12. Vi har i dag talt med Klokken Ure- og Smykker i Danmarksgade, samt Vin- og Tapasbaren Perhaps. Begge steder melder de om juletravlhed.

Anette Lund Jensen fra Klokken har godt gang i butikken, da klokken lyder ved døråbningen. Hun finder hurtigt årets hit frem – Festinaure med Swarovskikrystaller.

Anette Lund Jensen fra Klokken står her med Festinaure, som er årets gavehit.
Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia Avisen.

“Vi har fået en god start på Julen 2017. Vi solgte dobbelt op på Black Friday, og stemningen var fantastisk. Sådan er det generelt i julen. Der er en god julestemning i Fredericia, og der er mange mennesker i gaderne,” siger Anette og fortsætter:

“Fredericianerne støtter byens butikker, folk er glade og så er der sket noget nyt de senere år – flere og flere ved, hvad de vil have”.

Dark ‘N’ Stormy varmer kroppen op i den kolde tid.

På vin- og tapasbaren Perhaps i Købmagergade er der også travlhed. De er ved at dække op til aftenens gæster, hvor flere julefrokoster står for døren, også mad ud af huset er på programmet i dag.

“Årets julehit må da være, “Dark ’N’ Stormy”. Det er nødvendigt lige nu. Det er koldt, det er vådt, det blæser og så skal man da have noget at varme sig på, og det skal være sådan en lækker rom”, siger Mads Täkker fra Perhaps.

I køkkenet er Jacob Savas og Thomas Schmidt Jensen i gang med at forberede julemenuen, som i år er en “anderledes” udgave.

Thomas Schmidt Jensen og Jacob Savas er ved at lave julemad.
Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia Avisen.

“Vi serverer koldhævet brød, rugbrød, luftig smør, varmrøget laks, cremet spinat, cremet rejesalat med rødløg og urter, stegte sild på rugbrød med capers creme, julesalat med soltørret tomat og serrano, braiseret svinekæbe i mørk hoisin sauce med sprødt & rødbeder, råstegte kartofler vendt i timian, honningstegt andebryst med æble kompot, og naturligvis den klassisk ris a lá mande med kirsebærsauce”, fortæller Thomas Schmidt Jensen fra Perhaps.

Så blev det jul på Perhaps