Fredericia AVISEN besøger Gardenia som altid er gode til at dekorere og udstille deres varer, men nu bliver de akkompagneret af afdøde Rino Tomasis værker.

Lone Eriksen, som er indehaver af Gardenia er selv god til at dekorere og mangler ikke ideer, men en lokal nu afdød kunstner fik hende på nye tanker. Den tidligere ejer af Gardenia havde privat billeder hængende fra den populære italienske/lokale maler født på Sardinien.

Et af Rinos mere syrealistiske malerier. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

“Jeg har kendt hans kone Katja, siden jeg overtog butikken, og kendte til Rino Tomasis værker. Efter en snak med Katja fandt jeg det helt naturligt at blande lidt kunst ind butikken. De billeder Katja har udvalgt, passer så fint ind, da de er med blomster. Det giver en god samhørighed, måske jeg laver noget af det samme med porcelæn, og så hjælper det selvfølgelig, at det er lokalt”, siger Lone.

Katja betragter nogle af de minder der er med Rino. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Jeg møder Katja Tomasi i butikken, omringet af nogle af hendes afdøde mands værker, man kan mærke hun er stolt, hvilket jeg godt kan forstå. Hun har selv udvalgt motiverne og værkerne er helt fra store armbevægelser til det helt små detalje arbejde. Det er oliemaleriet som tiltalte Rino og hans malerkarriere startede efter han tegnede skitser under sine daglige patruljeringer som betjent i Roms gader.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

“Billederne har været hjemme hos mig, jeg synes, det er dejligt, at Lone giver dem nyt liv. Jeg har ikke fået taget mig sammen til at få organiseret nogen udstilling, der er jo også en del fysik i det at hænge dem op. Hans fascination af blomsterne er ligetil, han elskede haven og flere af motiverne er også der fra”, siger Katja.

Lone er selv en kunstner med farver, her er buketten hun står og binder mens vi taler. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Billederne kommer til at pryde Gardenia indtil efterårsferien, de er også til salg. Det er lokal kunst i særklasse, så slå et smut forbi Gardenia.

https://www.eventc.dk/events/