46-årig Rikke Juul Sønderberg startede pr. 1. juni firmaet JS – din personlige kontorassistent, og hun nyder livet som selvstændig, selvom det er hårdt arbejde.

Regnen silede ned i fæstningsbyen, men på Bülows Kasserne er det varmt. På den ene fløj har iværksættermiljøet Makerspace hjemme, og det er et miljø, som Rikke Juul Sønderberg nyder at komme i.

Vi aftalte derfor at mødes i iværksættermiljøet, hvor vi for en stund fortrak ind i et mødelokale og talte om Rikkes gesjæft og baggrund.

“Jeg havde drømt om at blive selvstændig i 13 år, men det har ikke været det rigtige tidspunkt før nu. Det med at jonglere med boldene selv har været super tiltaltende, så da muligheden var der slog jeg til. Jeg så artikler om, at mindre virksomheder gik konkurs, fordi de ikke fik lavet kontorarbejde. Kontorarbejde er noget, som jeg er god til, og jeg kan lave det virksomhederne ikke selv har tid til,” siger Rikke, der har to uddannelser på cv’et:

“Jeg er uddannet i butik, hvor jeg har fået et stort servicegen, og så har jeg uddannelse inden for kontor, som jeg har arbejdet med i de sidste 13 år, hvor jeg har været vidt omkring.”

Hvordan startede passionen for kontorarbejde?

“Jeg undersøgte muligheden for at blive selvstændig og der synes jeg ikke, at det hang sammen og blev tilbudt voksenelevplads på kontor og så tænkte jeg, at det prøver jeg. Jeg har altid haft det sådan, at jeg skal lære så længe jeg lever,” siger Rikke.

Hvordan har det været at starte op selvstændigt?

“Det har været spændende. Jeg er startet op lige i sommerferien, og der skal man have is i maven. Jeg er startet fint og jeg har glade kunder og jeg nyder det selvstændige liv,” siger Rikke.

Rikke sidder næsten hver onsdag i iværksættermijøet på Bülows Kassere. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Alting har sin start som selvstændig. Mange nye mekanismer skal indarbejdes og i den forbinelse har Rikke fået hjælp af Business Fredericia.

“Jeg gik ind og sagde, at jeg gør det her, så står man og tænker hvad gør man, når man ikke har folk i omgangskredsen med den faglige viden. Jeg gik derfor på nettet og tjekkede, hvor der var rådgivning, og fandt så frem til Business Fredericia. Jeg aftalte et møde med dem, og vi talte om min idé, og de var begejstret og sagde, at jeg havde ild i øjnene,” siger Rikke.

Hvor tit er du i iværksættermiljøet hos Makerspace?

“Om onsdagen er jeg her som regel, og det er et kanon godt miljø med flinke mennesker. Jeg er glad for at komme her og det betyder meget,” siger Rikke og kommer ind på starten af livet som selvstændig:

“Det har været rigtig rigtig godt. Jeg er alenemor så det at være selvstændig er svært, men jeg er glad for, at jeg fra naturens side er struktureret. Selvom man er chef er der stadig madpakker, forældremøder osv., der skal passes, men jeg kan få mit skema til at gå op i en højere enhed, når jeg selv bestemmer. Så det er både hårdt, men også fedt, da det giver mig en frihed til at være mor.”

Inden Rikke selv skulle videre med dagens arbejde, og jeg selv videre til næste opgave, fik Rikke uddybet hvad det præcis er af kontorarbejde, som hun udfører.

“Jeg kan hjælpe med det daglige bogholderi, kontakt til kunder og samarbejdspartnere, kigge efter om regningerne bliver betalt og så sende rykkere ud eller kontakte kunden. Udover det laver jeg foldere, og så har jeg blandt andet en kunde, der rejser meget og i den forbindelse booker jeg tog/flybilletter til hende. Jeg er derfor meget alsidig med hvad jeg tilbyder,” siger Rikke.

Læs mere om Rikke og JS – din personlige kontorassistent på Facebook eller på hendes hjemmeside.

https://www.fredericiavin.dk/