Rikke Kjølby går til dagligt i 2.E på Fredericia Gymnasium, og via hendes samfundsfagstimer føler hun sig klædt på til Europaparlamentsvalget.

Rikke Kjølby er førstegangsvælger, og hun har fulgt med i den seneste tid, hvor valgdebatten for alvor er begyndt.

“Jeg følger med i nyhederne, og ser valgdebatter og sådan noget, men man kan altid følge mere med,” siger Rikke med et smil og fortsætter:

“Jeg tror, når der er få uger til, så vil jeg læse mere op på det.”

Folketingsvalget er det helt store tema, men forud for det er der også valg til Europaparlamentet, og der føler Rikke sig godt klædt på.

“Jeg har lidt styr på det. Det er godt, at jeg har samfundsfag, så vi har haft meget om EU og det er jeg glad for,” siger Rikke, der er kritisk i en tid, hvor fake news er et tema:

“Jeg er meget påpasselig med alle medier, der er masser af rygter, så jeg synes det er fedt, at skolen holder valgarrangementer så jeg kan danne mig mit eget indtryk.”

Med de forudstående valg følger Rikke med i debatterne i tv, når hun kan og politik er også et af emnerne, der er oppe at vende, når hun er sammen med vennerne, og det er specielt ét politisk emne.

“Jeg vil sige, at som ung drejer det sig meget om klima,” forklarer Rikke.

Fredericia AVISEN sætter i den kommende tid fokus på både Europaparlamentsvalget og Folketingsvalget. Følg med løbende, hvor vi bringer interviews med de forskellige kandidater, interviews med elever fra de forskellige skoler i byen, interviews med almindelige borgere og meget andet.

http://bit.ly/sofielindelecture