Fredag den 5. marts står tre mænd på henholdsvis 52 år, 56 år og 59 år tiltalt ved retten i Kolding for ulovligt at have importeret og solgt hvalpe af racen fransk buldog fra Polen.

Retssagen, hvor de tre mænd i forening står tiltalt for 24 forhold om import og salg af hundehvalpe, domsforhandles over mindst 9 dage ved retten i Kolding. Den starter fredag kl. 9.00. Der forventes domsafsigelse i slutningen af maj eller begyndelsen af juni 2021. Mændene stammer fra henholdsvis Gram, Kolding og Nordborg. 

Efterforsket af Den specialiserede Dyreværnsenhed
Sydøstjyllands Politis dyreværnsenhed har efterforsket sagen, der er en større sag med over 100 importerede hvalpe af racen fransk buldog. Første tiltalepunkt i sagen, der betragtes som organiseret kriminalitet, går tilbage til august 2018, og fremgangsmåden har været den samme i alle forhold.

Hvalpene er blevet indført i Danmark fra Polen, uden at nogen af mændene har været registreret som importører hos Fødevarestyrelsen. Herefter er hvalpene fra mændenes respektive adresser blevet solgt til private borgere via annoncer på digitale annonceringssites, selvom mændene heller ikke havde tilladelse til erhvervsmæssig handel med dyr. Ved indførslen af hvalpene fra Polen har mændene heller ikke fulgt de gældende regler og krav. Det vil sige, at hvalpene ikke har været ID-mærkede med chip, ikke har været rabiesvaccineret og heller ikke er blevet undersøgt af en bemyndiget dyrlæge eller har været ledsaget af et sundhedscertifikat som påkrævet.

Sagen, der nu skal domforhandles, handler således alene om salgsledet i Danmark og omhandler fx ikke om der måtte være begået strafbare forhold i Polen, som i givet fald ville være undergivet polsk jurisdiktion. 

Bevisførelsen i retssagen foregår bl.a. ved afhøring af en række af de privatpersoner, der har købt hvalpene, som efterfølgende har vist sig i flere tilfælde fx at have adskillige sygdomme. 

Påstand om bl.a. frihedsstraf

Anklagemyndigheden ved Sydøstjyllands Politi nedlægger påstand om frihedsstraf, om konfiskation af 690.000 (svarende til 6.000 kr. pr. solgt hvalp), om tillægsbøde og frakendelse af retten til erhvervsmæssig handel med hunde og erhvervsmæssig opdræt af hunde.    

For Sydøstjyllands Politi møder specialanklager Lone Petri Kristensen, der ikke har yderligere oplysninger forud for domsforhandlingen. 

Fakta 
I juli 2019 blev en ny dyrevelfærdsenhed oprettet i Sydøstjyllands Politi, som en ud af tre enheder på landsplan. Enheden behandler sager, som omhandler organiseret og kompleks kriminalitet vedrørende bl.a. ulovlig import og handel med dyr.

Sydøstjyllands Politis dyrevelfærdsenhed dækker et geografisk område svarende til tre politikredse: Fyns Politi, Syd- og Sønderjyllands Politi samt Sydøstjyllands Politi.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Somsak
Somsak
16:07 - 4. marts 2021 16:07

6000KR per hvalp ? Er det ikke nærmere 10000kr ? Og stopper de så bare resten i lommerne skattefrit ? Hvis det går, som det oftest gør i det danske retssystem, så ender det med en yderst mild dom, så snart er de igang igen.

Brian Magnussen
Brian Magnussen
16:13 - 4. marts 2021 16:13

Skide med svindel. Men dyremishandling det skal de under alle omstændigheder dømmes for. Så hårdt som muligt. https://www.borgerforslag.dk/se-og-stoet-forslag/?Id=FT-05599

Sidst redigeret 1 måned siden af Brian Magnussen