Noget af det der har fyldt meget på Christiansborg i den seneste tid er debatten om hvorvidt man skal hente danske børn hjem fra Syrien. Spørger man retsordfører for SF, Karina Lorentzen Dehnhardt, så skal børnene hjem – og det skal være hurtigst muligt. Kan man ikke undgå det, så må mødrene med, lyder det fra SF’eren.

– Jeg synes det er vigtigt, at vi tager ansvaret for de børn der sidder i Syrien. Det er muligt, at deres forældre har truffet sindssygt dårlige valg, hvilket jeg er enig i, men jeg synes vi har et ansvar for at de børn kommer hjem. De skal selvfølgelig ikke vokse op et sted, hvor der er helt forfærdeligt at være. Vi ved at der til tider mangler mad, vi ved at der er børn der dør hvert år af underernæring og forskellige sygdomme. Så ved vi, at der er en kæmpe stor risiko for radikalisering, det har vores efterretningstjenester sagt. Derfor er det klogest og i Danmarks interesse, at de børn kommer hjem – før vi taber dem til terrorrelaterede organisationer, der også huserer i de her lejre, siger Karina Lorentzen Dehnhardt blandt andet.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Karen Møberg
Karen Møberg
16:41 - 15. april 2021 16:41

Hvem skal tage ansvar for de børn fra Syrien, når de kommer til Danmark? Der er ingen familiepleje, som kan løse den opgave, og heller ingen bosteder, som kan varetage så stor og vanskelig en opgave. Disse børn er opfostret med had og terror, så det kræver behandlingshjem med topkvalificeret mandskab i døgnets 24 timer væk fra mødrene, hvis blot man vil gøre sig lidt håb. Mødrene, som omtales for dansker??har da intet lært eller forstået, selvom de er født og opvokset i Danmark, så hvordan skulle de børn egentlig kunne afradikaliseres, som ikke har oplevet andet en drab på mennesker, som ikke havde samme ideologisk holdning? Der er stor sandsynlighed for at disse børn uanset, hvor de kommer til at bo, om det er i Danmark eller Syrien, så vil de blive terrorister. Desuden skal man heller ikke fjerne børn fra deres forældre i et andet land, nu må man som politiker tænke over, hvad man har gang i. Hvorfor skal vi overhovedet hente vore egne kriminelle til Danmark, når Danmark ikke kan sende kriminelle tilbage til hjemlandet?

Poul Rand
Poul Rand
21:53 - 15. april 2021 21:53
Svar til  Karen Møberg

De er ikke danske, de kan rejse til faderens hjemland. Der er desværre millioner af børn der lider i verden. De forældre der har fravalgt Danmark og endda mistet dansk statsborgerskab har intet krav på dansk beskyttelse.