Enhedslisten har gennem længere tid forsøgt at få sat en dagsorden, der skulle dæmme op for, at kommunerne kunne bruge resultatlønnede konsulentvirksomheder og konsulenter til at finde besparelser på handicap og socialområdet.
De resultatlønnede konsulentvirksomheder og konsulenter, har udøvet sagsbehandling ud fra den synsvinkel at den enkelte kommune kunne / skulle spare penge, efter Enhedslistens mening, en usmagelig tilgang til det enkelte menneske og deres situation som handicappede og udsat borger i det danske samfund.

Ved brugen af konsulentvirksomhederne og konsulenterne, udstiller man efter Enhedslistens mening medarbejderne på området i form af manglende tillid, derud over skabes der et øget pres på arbejdsmiljøet, der i sidste ende kan munde ud i at mange af de ansatte brænder ud.

For den enkelte borger er det lig med, at deres mulighed for udvikling begrænses og de skal se langt efter at blive hørt i eget liv, ligeledes har man set de pårørende stå magtesløse tilbage med et billede at et system der udviser mangel på indsigt og empati.

Men med afgørelsen fra Ankestyrelsen, ser det endeligt ud til, at de handicappede og udsatte medborgere er blevet hørt og det glæder os i Enhedslisten, at der med afgørelsen fra ankestyrelsen er sat et punktum for den praksis som flere kommuner har benyttet sig af, her under Fredericia kommune.

Det kan undre at det først er nu ministeren på området Astrid Krag reagere, jo vel det er med en klar udmelding til kommunerne om, at alle sager skal tages op på ny, men set i bakspejlet, så burde det aldrig have været kommet der til, at en kommune kunne gøre brug af resultatlønnede konsulentvirksomheder og konsulenter til at udføre sagsbehandling.

Som Enhedslistens Jakob Sølvhøj udtrykker det, ” No-cure-no-pay modellen er ikke bare uetisk. Den er også ulovlig.” og man kan undre sig over det i det hele taget har, kunne lade sig gøre uden at ministeriet har grebet ind over for den praksis. Ligeledes udtaler Jakob Sølvhøj ” Der er brug for politiske initiativer, der kan styrke borgernes retssikkerhed. Derfor er det vigtigt at sikre, at den kommende evaluering af det specialiserede område få sat fokus på visitation og finansiering af området ” med dette sættes der også spørgsmålstegn ved om kommunerne i det helt taget evner, at sagsbehandle, visitere og budget planlægge på handicap og socialområdet.

Er det lig manglende indsigt i hele området, i de mennesker det drejer sig om, ja set ude fra kan man godt få den tanke at der er noget om det, at det er en gruppe i vores samfund der ikke selv kan råbe højt og som man der ved bare kan behandle som det nu passer ind i de kommunale budgetter.

Jan Filbært og Kirsten Gordtz Enhedslisten Fredericia.

Følg
Notikation om
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Anonnym
Anonnym
3 måneder siden

Enhedslisten her i byen har altid sovet i timen, de kommer altid fra bagkant i stedet fra forkant, de kommer først frem når skaden er sket og ofte er de selv i skudlinje, f.eks. kære pleje sagen, hvor ældre blevet taget som gidsel uden at blive hørt, gentager de blev ikke hørt, Enhedslisten stod fast og tabte på byens vegne.

Hanne
Hanne
3 måneder siden

Faktisk var Enhedslisten et af de eneste partier, som forklarede baggrunden for beslutningen i forbindelse med Kære Pleje. Netop at man var bundet til at sende det i udbud, men at man var imod det.
I denne her sag har Enhedslisten skam også været på forkant, hvor Kirsten har knoklet i Handicaprådet.

Vagn
Vagn
3 måneder siden

Enhedslisten har så mange svar, nu går de åbenbart ind for privatisering for at redde deres egen historier, men enig, Enhedslisten tog ikke de ældre der var gidsel i sagen i høring, det var en klar fejl. Fordi man knokler er det ikke sikkert at indsatsen står mål med output.