Københavns Politi har i dag i Pusherstreet på Christiania nedtaget i alt 37 salgsboder, som blev anvendt til salg af narkotiske stoffer. I forbindelse med politiaktionen blev der foretaget anholdelse af 18 personer, som alle spillede en aktiv rolle i boderne. Politiet forventer at fremstille 5 i grundlovsforhør lørdag med henblik på varetægtsfængsling.

Foreløbig er der under dagens aktion blevet beslaglagt følgende:

5,2 kg hash

4 kg skunk

1.329 joints

samt div. hashprodukter

Herudover blev der i boderne fundet:

3 peberspray

1 røggranat

1 ulovlig kniv

3 røgbomber

8 kanonslag

Der blev desuden beslaglagt 42.000 danske kroner svarende til salg af ikke under 840 gram hash

Leder af Task Force Pusherstreet Dannie Rise udtaler:

“Nedtagning af boderne i Pusherstreet foregik efter planen, og kl. 1715 kunne vi forlade området og overlade det til beboerne på Christiania”.

Som forventet var hashhandlerne og en del tilskuere langt fra tilfredse med politiets tilstedeværelse, og politiet blev som tidligere mødt med tilråb, æg og flaskekast, da de slog til mod hashhandlerne i Pusherstreet. Da politiet kl. 1715 forlod Pusherstreet blev de praktisk talt stenet ud og i alt seks betjente blev ramt af sten – herunder to som krævede skadestuebehandling. En af de tilskadekomne betjente blev ramt på visiret med en sådan kraft, at visiret flækkede. Tæt på betjentene stod civile borgere, der også var i fare for at blive ramt.

“Voldsparatheden er der stadig, og dagens aktion viser med al tydelighed, at hashhandlerne vil gå langt for at beskytte deres forretning, hvilket blev synliggjort ved fundene af røggranter, peberspray og stikvåben i hashboderne.At de tilmed udsætter betjente og uskyldige menneskers liv og førlighed, ved at kaste kilotunge sten efter politiet, vidner om den forråelse, der hersker i Pusherstreet”.