Statsminister Mette Frederiksen havde indkaldt til pressemøde kl. 19 tirsdag aften. Det er et pressemøde der kommer umiddelbart efter et møde med Folketingets partier om den kritiske Corona-situation. Rygterne forudså en forlængelse af de gældende restriktioner og ingen yderligere tiltag – og disse rygter bekræftede Statsministeren på pressemødet.

“Vi har nu levet med Corona i rigtig lang tid. Med restriktioner og afstand. For to dage siden, d. 27. december blev de første danskere vaccinerede. Det var den mest håbefulde dag i år 2020. Men det var ikke et vendepunkt. Situationen i forhold til smittetal, indlæggelser og dødstal er mere alvorlig end i foråret”, indledte Statsministeren.

“Tallene går den forkerte vej. Det scenarie, den røde kurve som vi frygtede i foråret, kan blive til virkelighed, hvis ikke vi slår smitten effektivt ned. Vi skal have vendt det igen. Uanset hvilke restriktioner vi indfører, så handler det om hvordan vi hver især påtager os opgaven”, fortsatte hun.

“Vi forlænger de skærpede restriktioner fra 3. januar til og med d. 17. januar. Det betyder, at offentligt ansatte bør arbejde hjemmefra, ligesom vi opfordrer de private til. Elever og studerende i grundskolen, på ungdomsuddannelser, videregående uddannelser og voksenuddannelser skal undervises hjemmefra. Storcentre og den øvrige detailhandel er lukket. Det samme gælder restauranter, caféer og de liberale erhverv. Idræt og kultur, det fritidsliv mange holder af – det holder desværre fortsat lukket. Daginstitutionerne vil stadig være åbne”, slog Statsministeren fast.

“Det der lige nu afgør om sundhedsvæsnet, de ældre og sårbare kommer igennem de næste måneder, det er at vi bryder smittekæderne. Vi skal skrue endnu mere ned for de sociale aktiviteter. De ofre vi bringer i vores sociale liv nu, de er afgørende for om vi redder menneskeliv. Vi har før vist at vi kan. Derfor ved vi, at det kan lade sig gøre”, sagde Frederiksen.

“Så snart der bliver mulighed for og så snart det er forsvarligt, måske regionalt eller kommunalt, så vil vi hæve restriktionerne. Derfor vil vi bede eksperterne omkring varslingssystemet om en vurdering af hvordan vi åbner klogest. Til sidst et par ord omkring nytårsaften. Med den situation vi er i nu. Med de kæmpe omkostninger det har, ikke mindste for samfundsøkonomien. Derfor er det ikke rimeligt, hvis en nytårsfejring spreder smitte. Aflys aftaler og se kun dem fra egen husstand og eventuelt få fra den nærmeste omgangskreds. Vi skal ikke for en festlig aften sætte det andet arbejde over styr”, slog Mette Frederiksen fast.

De forlængede restriktioner kommer ovenpå en melding fra Sundhedsminister Magnus Heunicke og Statens Serum Institut, der har udregnet kontakttallet til at været steget fra 0,9 til 1,2. Det betyder, at smitten igen tiltager i Danmark.

Gode råd fra Sundhedsstyrelsen omkring nytår:

Planlæg et anderledes nytår
  • Aflys aftaler med personer, du ikke plejer at ses med, eller hold dem virtuelt, også nytårsaften. 
  • Begræns nytårsaften til din husstand og eventuelt din allernærmeste omgangskreds.
  • Vær så få som overhovedet muligt. Og aldrig mere end 10 personer til nytår, inklusiv dig og din husstand, uanset hvor stor din bolig er.
  • Invitér kun personer fra din omgangskreds af 10 personer, du plejer at se tit.
  • Bliv hjemme hvis du har symptomer, er testet positiv eller er nær kontakt. 
  • Hold dig til dit eget nytårsselskab hele aftenen, også hvis I går udendørs. 
  • Undgå steder, hvor mange mennesker typisk går hen nytårsaften. 
  • Husk at uden for private boliger og haver gælder forsamlingsforbuddet på 10 personer.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer