Statsminister Mette Frederiksen har meldt ud, at der kommer stramninger for restaurationsbranchen grundet stigningen af antallet Covid-19 tilfælde. De tiltag, der blev lavet tidligere på ugen i enkelte byer, er nu landsdækkende. Vi har talt med medejer af Urbania Street Food, Brian Løkkegaard.

De nye tiltag betyder, at alle restaurationer, spisesteder og caféer skal lukke klokken 22. Medarbejderne skal have visir eller mundbind på, og kunderne skal have mundbind på, når de rejser sig op og bestiller.

»Det er et kritisk og træls tiltag, der går målrettet efter restaurationsbranchen og nattelivet. Vi har haft åbent til efter klokken 22:00 normalt, men det er selvfølgelig klogt at sætte ind før, at det løber løbsk. Når vi ser på det er der større chancer for, at man smittes i skolen. Der er også privatfester og andre ting, hvor der er større smittefare. Jeg er ked af det på branchens vegne,« siger Brian Løkkegaard.

Rygterne har gået i de seneste timer på, hvad Mette Frederiksens pressemøde drejede sig om. Derfor var Urbania Street Food lidt forberedt på, hvad der nu sker.

»Vi håbede, at det kun ville blive restriktioner med, at vi skal lukke klokken 22:00, men ikke noget med mundbind. Nu skal vi holde et møde og se, hvad vi gør og finde ud af om vi skal sælge mundbind eller hvad vi gør,« forklarer Brian Løkkegaard og slår fast:

»Vi kommer naturligvis til at efterleve alle krav og imødekommer alle tiltag, der er for at bekæmpe den situation vi er i,« siger Brian Løkkegaard, der vil gøre det tryghedsskabende i forhold til brugen af mundbind ved bestilling:

»Allerede i den første coronaperiode lavede vi vores app til at bestille ud af huset, og man lavede også til, at der kan bestilles mad til pladsen, når man sidder herinde. Vi har ikke haft det store behov for det nu her, men vi har haft familier der har brugt det for ikke at stå i kø. Den vil vi køre endnu mere på nu, når det ser sådan ud. Man kan derfor komme direkte på Urbania og bestille mad til bordet. Dermed undgår man at skulle stå i kø og bestille med mundbind på, og vi vil også have personale, der kommer rundt og tager imod bestillinger.«

De nye tiltag gælder foreløbigt frem til d. 4. oktober.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer