Engang var Peter Kolos kontornusser, men nu er han restaurationsejer i bl.a. Fredericia, hvor han pusler med flere idéer, der skal hjælpe byens udsatte borgere.

Fredericia, er stadig rimelig nyt for Peter Kolos, hvor han står bag burgerpusheren Hungry Dane, på Urbania Streetfood.

Han har i coronatiden forstået mere om livet, og mens han har været lukke med samtlige af landets andre restauranter, er det klart for ham at vi bliver nød til at stå sammen og hjælpe hinanden.

Og netop derfor har han fundet overskuddet frem til at glæde andre.

Min branche har det svært efter coronanedlukningen, og mine forretninger er ingen undtagelse. Men der er andre, der har det sværere end mig, og det kommer ikke til at ødelægge mit budget, at jeg indimellem giver et måltid til familier, der ellers ikke ville have råd til at komme ud at spise, siger han.

En familie om måneden

I første omgang vil Peter Kolos hver måned tilbyde en udsat familie et aftensmåltid fra sin streetfood-bod Hungry Dane.

Det kan være en flygtningefamilie, hjemløse eller en børnefamilie, der har svært ved at få enderne til at nå sammen. Nogle, der ellers ikke ville have råd til at komme ud og spise lækker mad, forklarer han.

“Jeg er uddannet i marketing og økonomi, men mens jeg arbejdede på kontor, drømte jeg om at arbejde med mad.”

Peter opfordrer folk, der måtte kende en sådan familie, til at henvende sig direkte til ham på Hungry Dane Facebook.

Håber flere kommer med

Peter er klar over, at han ikke kan hjælpe alle byens udsatte ved blot at uddele et enkelt måltid om måneden, men han håber, at idéen vil brede sig til hans kolleger i resten af Urbania Streetfood.

Hvis vi er mange, der går sammen om det her, kan vi pludselig hjælpe mange. Men nu starter jeg, og så håber jeg, at det vil inspirere andre til at gøre det samme, siger han.

Udover at tilbyde gratis mad, vil Peter også tage kontakt til jobcentret for at hjælpe en person med vanskeligheder til et fleksjob hos Hungry Dane

Lige nu har jeg overskuddet til at hjælpe andre, og så synes jeg også, at jeg har et ansvar for at gøre det, fastslår han.

Drømmer om kæde

Mens Peter Kolos sad på kontoret, drømte han om at eje en stor, landsdækkende restaurationskæde. Næste skridt blev derfor at gå igang helt fra bunden og en dag blev det Urbania Street Good.

I dag ligger Hungry Dane i Fredericia, København, Lyngby, Randers og Århus, men flere kommer til, i takt med nye forpagtere melder sig for at blive en del af Hungry Dane og deres socialt ansvarlige tankegang.

Næste skridt er Danmarks Bedste Burger

Mens Peter er travlt med at åbne butikker, er der også travlt i køkkenet, hvor han forbereder sig på at vinde finalen for Danmarks Bedste Burger i København 25-27 september. Den første konkurence i Danmark, hvor finalisterne er en del af en intern konkurrence mellem de tre madspecialister Den Skaldede Kok, Miss Madglad og El Jefe. Og dertil kommer der i finalen 3 udenlandske dommere, hvoraf den ene blandt andet Michelin kokken David Kikillus, der har vunder Culinary World Cup og adskillige andre priser.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer