Restaurantejere over hele landet har trippet utålmodigt lige siden, at statsminister Mette Frederiksen (S) i torsdags fortalte, at de må genåbne på mandag, 18. maj. Og nu her fire dage før genåbningsfesterne ved restauranter, caféer og hoteller nu under, hvilke vilkår de kan åbne. Det oplyser Erhvervsministeriet.

Det skriver DR Nyheder

Blandt andet skal alle restauranter respektere kravet om forsamlinger, så de ikke må servere for et selskab, der er større end 10 personer.

Desuden skal alle serveringssteder, hvor der serveres mad, drikkevarer eller tobak til indtagelse på salgsstedet, lukke klokken 24.

– Nu kan man komme på restaurant igen og spise en god middag med venner og familie, fordi vi nu har vedtaget retningslinjer for, hvordan man forsvarligt kan genåbne vores restauranter og caféer, siger erhvervsminister Simon Kollerup (S) til DR Nyheder.

Læs reglerne her

Restauranter, caféer, værtshuse og lignende kan fra på mandag igen holde åbent. Myndighederne er efter tæt dialog med branchen nu klar med retningslinjer, som skal sørge for en tryg og forsvarlig genåbning.
Med regeringen og Folketingets aftale om næste fase af genåbningen, er tiden nu kommet til, at restauranter, caféer, værtshuse og barer den 18. maj 2020 igen kan slå dørene op for gæster.Derfor er myndighederne i samarbejde med branchen nu klar med retningslinjerne, så åbningen sker på en ansvarlig måde for at minimere risikoen for smittespredning.I retningslinjerne lægges der vægt på afstand mellem gæsterne ved indretningen af restauranter, caféer m.v. og fokus på hygiejne og rengøring.Restauranter, caféer m.v. skal derfor have 2 kvadratmeter til rådighed pr. person.Erhvervsminister Simon Kollerup:

“Jeg er glad for, at det nu igen bliver muligt at gå ud og nyde en god middag eller få en kop kaffe eller øl med en ven ved stambordet. Det ved jeg, der er mange, der har savnet. Og jeg ved også, at restauranterne og caféerne står på spring for at byde deres gæster velkommen tilbage. Derfor er jeg glad for, at myndighederne efter tæt dialog med branchen er klar med retningslinjer for, hvordan det kan ske på en forsvarlig og tryg måde.

“Foruden nye retningslinjer til restauranter m.v. er de allerede offentliggjorte retningslinjer for blandt andet detailhandlen og liberale serviceerhverv blevet opdateret på baggrund af de justerede anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen om forebyggelse af smittespredning.Der offentliggøres desuden også i dag retningslinjer til produktionsvirksomheder, der ikke har været lukkede, men som har efterspurgt retningslinjer.Arbejdstilsynet vil understøtte den fortsatte genåbning med vejledende informationsmateriale, ligesom der i takt med genåbningen vil ske en løbende tilpasning af Arbejdstilsynets udgående tilsynsaktivitet.Retningslinjerne er udarbejdet efter dialog mellem Erhvervsministeriet, Beskæftigelsesministeriet, Arbejdstilsynet, Styrelsen for Patientsikkerhed samt erhvervslivets og arbejdsmarkedets parter og skal bidrage til, at de omfattede virksomheder kan minimere risikoen for smitte, så det er trygt for både kunder og medarbejdere.Arbejdstilsynet og Erhvervsstyrelsen vil løbende vejlede og kommunikere om retningslinjerne.
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer