COZY flytter midlertidigt til Hannerup Skov, imens renoveres COZY. Restauratøren håber, at mange gæster vil kigge forbi de smukke rammer.

Imens efterårets gule og brune farver gør klar til at lægge sig som en dug på den regnvåde skovbund ved Hannerup Skov, hvor bladene er ved at falde af, er der lys i Restaurant Hannerup Skov, hvor Tina Møller netop har sendt frokostgæsterne ud ad døren, og er ved at gøre klar aftenens gæster.

Sidste år var det under titlen Jul på Slottet, at indehaverne bag COZY og Restaurant Hannerup Skov, Søren og Tina Møller inviterede til a la carte og juleeventyr på den ikoniske restaurant, men der gik ikke længe før restriktioner og coronanedlukninger lukkede og slukkede det eventyr for år 2020, dog mærkede man, hvor glade gæsterne var for at kunne besøge stedet.

– COZY er blevet populær, og det er fantastisk. Vi har voldsomt mange gæster, hvilket er dejligt, men det slider også på huset, så derfor prøver vi med jul på slottet igen, som samtidig gør det muligt for os at vise Hannerup Skov frem, imens vi renoverer COZY på Lystbådehavnen. Vi nåede kun at være her 14 dage sidste år, men vi havde en fyldt bog, hvilket var meget positivt.

Flere gæster fra sidste år har meldt sig igen, og det samme har de gæster, der havde booket, men ikke nåede at spise i rammerne på det kendte hus.

– Flere af dem der har ringet i år fortæller, at de havde booket bord sidste år, men ikke nåede det, men i år skal vi nå det. Telefonen ringer faktisk rigtig meget. Vi har valgt at flytte lidt tidligere år, fordi vi skal have tømt hele “butikken” på COZY, der sættes i stand. Det bliver godt, og imens har vi taget åbningstiderne fra COZY med til Hannerup Skov, derfor åbner vi hver dag klokken 11.00 og lukker klokken 21.00. Det er COZY på en anden adresse, men det samme mad og de samme mennesker.

Tina Møller elsker at slå dørene op på Hannerup Skov. Huset bruges som selskabsrestaurant resten af året, så hun håber, at fredericianerne vil dumpe ind og nyde huset, nu hvor man har samme åbningstider og menu som COZY.

– Mit håb er, at mange finder ud af, at ligesom man dumper ind på COZY til en hurtig frokost, et stykke smørrebrød, en menu eller hvad man nu gør, så skal man bare køre herop i stedet for. Vi kører videre med vores a la carte menu, men også vores populære månedsmenuer, hvor vi kører november nu og snart leverer en juleinspirerede decembermenu.

Coronatiden satte sine spor, udsatte konfirmationer, runde fødselsdage og bryllupper, men da restriktionerne først blev ophævet, gik det stærkt med at afholde de udskudte fester.

– Det er gået vildt godt. Vi har været trætte, vi har trukket hårdt på alle, men alle har gjort det. Vores personale er stået op hver eneste dag, og har lavet noget lækkert mad. De gæster vi har haft har været meget tilfredse, så det er blevet afviklet godt. Jeg er glad for, at alle bryllupperne er skubbet til 2022, for dem har vi ikke haft tid til at have. Nu glæder vi os til at give de mennesker en god oplevelse.

COZY så dagens lys i Fredericia i 2016, da parret Tina og Søren Møller var blevet sultne på et cafeeventyr. De manglede noget i Fredericia, og det ville de gøre noget ved. Det giver nu pote, fortæller Tina Møller:

– Jeg synes, at vi kan mærke, at COZY har været i byen nogle år nu. Vi er kommet ind i gæsterne bevidsthed, når de skal ud at spise. Det kan vi se på vores gæstetal. Vi har travlt, og det er fantastisk, lyder det fra Tina Møller

Hannerup Skov er et særligt hus, hvis arkitektur, historie og fortælling, Tina Møller håber, at flere vil se og høre om i år.

– Der bor 50.000 mennesker i Fredericia, men alligevel er der mange, der aldrig har set huset udover, hvis de er kommet fra Strandvejen af. Nu er muligheden her. Man kan komme op på bakken og kigge til os og huset. Der er ikke købetvang, man kan købe en kop kaffe og om lidt serverer vi også gløgg og æbleskiver, så vi håber da, at mange vil kigge forbi og se huset. Så kan de se, hvor flot her egentligt er. Den første søndag i advent holder vi jul på slottet med juletræ, julepynt og julestemning, fortæller hun og slutter:

– Vi slukker først for lyset og rydder de sidste borde om aftenen den 21.december, hvorefter vi slår dørene op igen på COZY på Lystbådehavnen den 7. januar 2022.