Gandø’s Køreskole har som andre køreskolevirksomheder været tvangslukket som følge af Coronakrisen. Nu får han lov at åbne igen. Det er befriende, fortæller han her – og det sættter også mange tanker i gang – for man sidder tæt i en bil.

“Det har været frustrerende at være nedlukket. En ting er at blive lukket ned, men uvisheden om, hvordan og hvornår man kommer igen, det har været svært. Jeg havde nogle elever, der skulle til køreprøve, da det hele blev lukket ned. Jeg havde også et hold på ni elever, der skulle starte,” sådan indleder René Gandø og uddyber:

“Som selvstændig er man vant til selv at bestemme, hvornår og hvordan, men nu var det nogle andre, der bestemte over mig. Det opdagede jeg. Det var underligt, at mit firma blev overtaget af andre på den måde.”

Hvad gjorde du i nedlukningsperioden? 

“Da vi var lukket, kontaktede jeg eleverne, der havde hørt nyheden om, at alt blev lukket ned. Jeg sendte dem sms’er og mails, og forsøgte løbende at holde dem orienteret om, hvad der skete. Den første uge var det meget svært, for der skrev de på virksomhedsguiden, at vi måtte fortsætte teoriundervisningen, men det hjælper ikke, når man ikke måtte køre i bil med dem. Man skal have teori og så skal man have praksis,” siger Gandø og fortsætter:

“Så vi måtte holde åbent på den side, men politiet havde lukket ned for køreprøver og andet. Så beskederne var lidt blandede, og de første beskeder kunne ikke lade sig gøre fysisk. Men det blev klarlagt undervejs, at vi ikke måtte sidde sammen med dem i skolegården, så der kom en endelig besked, at al køreundervisning var indstillet.”

Og nu må I åbne igen, hvordan føles det? 

“Det er rigtigt. Nu er jeg stået op til en glædelig nyhed om, at vi må starte op igen. Jeg har et stort teorilokale med god plads til ni elever. Nu venter jeg på de endelige anvisninger, hvordan vi skal gøre det. Jeg vil gerne slå fast, at jeg aldrig har været imod nedlukningen, det har givet rigtig god mening, derfor tager vi også en masse forbehold nu. Vi gør, som vi har gjort i lang tid; spritter af og holder god afstand. Jeg har også prøvet at bruge tiden konstruktivt, så jeg har lavet nyt undervisningsmateriale, blandt andet taget billeder i byen, så alt er frisk og nyt at se på, når vi skal lære eleverne at køre.”

Hvad med kørslen? 

“Det ved vi ikke endnu, men jeg vil tro, at jeg skal have maske på, og så afspritter vi bilen helt hver gang en har været ude at køre. Det vil jeg forberede. Jeg går ud fra, at det bliver sådan,” siger René Gandø og slutter:

“Det bliver pragtfuldt at starte op igen. Det var frygteligt at miste muligheden for at være på arbejde. Det bliver befriende at komme tilbage, selvom det er på den her måde, men jeg glæder mig til at komme i gang igen. Det bliver spændende at se, hvordan det hele kommer til at fungere i den “nye” køreskole. Det bliver fortsat en ny måde at drive forretning på for os alle sammen.”

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer