Der ryger rigtig meget smør over disken i Rema 1000 på Egeskovvej for tiden. Således oplyser købmand Philip Hovad, at han har slået sin personlige rekord inden for smørsalg.

Det er onsdag formiddag. Fredericia Avisen har aftalt med Philip Hovad at tage forbi hans butik på Egeskovvej for at høre ind til, hvad fredericianerne køber op til jul.

Philip sidder på kontoret og vi skal derfor ud forbi lageret først, og vi starter derfor derude. Turen går hen til kølerafdelingen, hvor der er linet mælkeprodukter op i stor stil.

Smør og fløde sælges i stor stil op til jul. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia Avisen

“Det her er bare til én dag. Vi har solgt ét ton smør på to dage. Det er min personlige rekord.”

Det siger Philip Hovad, da han viser lageret til mælkeprodukterne i Rema 1000 frem. Især fløde er også i høj kurs for til tiden, beretter Philip.

Turen går nu ud i butikken, hvor næste stop er kølerafdelingen med kød.

“Af mad er det jo klart, at sådan noget som medister, flæskesteg og and er i høj kurs. Vi sælger også rigtig meget madkulør og ud fra det må vi konstatere, at rigtig mange laver saucen helt fra bunden,” fortæller Philip og kommer ind på, at der også er godt salg i de typiske julefrokost-ting.

Der er især godt gang i salget af sild og rejer. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia Avisen

“Kigger vi julefrokost-mæssigt er der selvfølgelig også godt gang i snapsesalget. Vi sælger også rigtig mange sild,” lyder det videre.

Efter den gode mad er indtaget, skal der slik på bordet. Det er også noget, der ryger over disken i Rema 1000 på Egeskovvej.

“Slikmæssigt er vi også godt med. Særligt er vores juleskum populært sammen med nogle små Anthon Berg chokolader,” udtaler Philip, der dog også påpeger, at han har godt gang i salget af grønne ting og har en stor sektion stående udenfor ved indgangen.

Samtalen er ved at nå sin ende. Inden vi siger tak for besøget tilføjer Philip:

“Kaffe er der også mange inde for at handle ind, både til juleaften og juledagene i det hele taget. Sodavand-leverandørerne har også travlt hos os, det ryger virkelig også i stor stil sammen med øl,” lyder det fra Philip.