Rema 1000 modtager ’Den Dybe tallerken’, der er Dansk Fødevare Forums kvalitets- og innovationspris. Butikskæden modtager prisen for sin mangeårige indsats med at bekæmpe madspild.

Afskaffelse af mængderabatter, introduktion af brød og kød i mindre pakker for at imødekomme de 1,5 millioner singler i Danmark samt donationer af overskudsmad til hjemløse er blot nogle af de initiativer, der har gjort Rema 1000 fortjent til innovationsprisen ’Den Dybe tallerken.’

Discountkæden får Dansk Fødevare Forums kvalitetspris for sin mangeårige kamp mod madspild. Prisen overrækkes af administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer, Karen Hækkerup:

”Rema 1000 får prisen for sit stærke, stædige og kontinuerlige fokus på madspild. Kæden har udvist mod til at påtage sig pionerrollen og engagere sig i kampen mod madspild. Gode holdninger er forvandlet til handling. Det vil vi gerne belønne,” siger Karen Hækkerup.

Discountkæden har siden 2008 været pioner i kampen mod madspild ved blandt andet at afskaffe mængderabatter i alle kædens danske butikker og ved at sælge udvalgte varer med begrænset holdbarhed til nedsat pris i stedet for at smide dem ud.

Indkøbs- og marketingsdirektør i Rema 1000, Anders René Jensen, glæder sig over, at butikkens initiativer nu bliver belønnet med en innovationspris:

”Det bekræfter os i, at vi er på rette vej. Da vi begyndte vores arbejde i 2008, gik vi virkelig imod traditionerne i dansk dagligvarehandel. Dengang handlede det hele om at få forbrugerne til at købe så meget som muligt – uanset, om de kunne bruge det eller ej. I dag er madspild virkelig kommet på dagsordenen, og den her pris motiverer os til at fortsætte arbejdet, så vi kan bidrage til at få mindsket madspild endnu mere de kommende år,” siger Anders René Jensen.

Formanden for Dansk Fødevare Forum, Mette Jasper Gammicchia, siger:

”Madspild optager forbrugerene. Og dét, at en dagligvarekæde aktivt går ind og tilskynder forbrugerne til at fokusere på madspild, synes vi i Dansk Fødevare Forum, er enormt innovativt og fortjener “Den Dybe Tallerken,” siger Mette Jasper Gammicchia.

Rema 1000 har også igangsat en landsdækkende aktion i samarbejde med Dansk Folkehjælp, hvor kæden i december sidste år videreformidlede overskudsmad fra julen til ca. 500 fattige danske familier.

På samme måde bliver de varer, hvor indpakningen er gået i stykker, allerede når de er på de centrale lagre, kørt til ’Projekt Hjemløs’ i København. I 2015 betød det, at 33 tons fødevarer kom hjemløse til gode i stedet for at blive smidt ud.