Rektor Poul Erik Madsen fra Fredericia Gymnasium maner til ro efter artiklerne om snyd i terminsprøverne på Fredericia Gymnasium. Det skal ikke køres stort op, fortæller han til Fredericia AVISEN.

Han anerkender imidlertid, at nutidens gymnasieelever stiller store krav til sig selv og karakterne betyder mere end dengang, skribenten her gik på Fredericia Amtsgymnasium.

Fredericia Gymnasium har afprøvet nogle af de nye IT-muligheder for at teste om, der skulle være snyd involveret, når eleverne går til eksamen. Tidligere på dagen kunne vi fortælle, at 10 elever er taget for snyd i deres terminsprøver, men så slemt er det ikke, fortæller rektor Poul Erik Madsen:

“Eleverne har downloadet et program, når de ankommer til terminsprøverne. Programmet fortæller, hvis de går ind på “ulovlige sider”, som f.eks. google oversæt. I vores tilfælde har en række elever været inde på ulovlige sider, men de har været det så kort, at det ikke har haft betydning for deres prøveresultat. To elever undersøger vi dog nærmere, men det er ikke noget, som behøver at blive kørt stort op,” siger Poul Erik Madsen.

Kan du forstå, at elevorganisationen Danske Gymnasieelevers Sammenslutning kritiserer denne nye metode, og at det er at vise eleverne mistillid? 

“Ja, det kan jeg faktisk godt. Men eleverne er altså velinformerede omkring de her programmer – og når det er nødvendigt, fortæller det altså også, når alt i prøverne er okay – og ingen har gjort noget forkert. Så man kan altså også vende den om. Det er faktisk for at beskytte eleverne mod beskydningerne om snyd,” siger Poul Eriksen

Hvad med det karakterræs, som der bliver talt om? 

“Det er korrekt, at karakterne spiller en langt større rolle, end da du gik her. Nogle mangler måske 0,-noget for at komme ind på drømmeuddannelsen, andre risikerer at dumpe, hvis de får -3. Generelt fylder karakterne meget.”