Resultatet for årets indsamling lander på 15,5 millioner kroner og kan ikke mindst tilskrives de 6000 gymnasieelever, der havde tilmeldt sig indsamlingsruter over hele landet. Pengene fra indsamlingen går i år bl.a. til Røde Kors’ hjælp til krigsramte børn og voksne i Afghanistan og til syge hjemløse i Danmark

Tusindvis af danskere har i dag stemt dørklokker til fordel for Røde Kors’ arbejde for de mest udsatte mennesker herhjemme og ude i verden. Resultatet på 15,5 mio. kroner er to mio. kroner bedre end sidste års resultat, og Røde Kors’ generalsekretær, Anders Ladekarl, er godt tilfreds med dagens resultat.

– Det er en flot opbakning fra danskerne, og den er vi meget taknemmelige for. Resultatet betyder, at Røde Kors nu har ekstra reserver til at hjælpe dem, der har allermest brug for det, siger Anders Ladekarl.

Afghanistan har gjort indtryk

Han fremhæver det rekordhøje engagement blandt unge til årets indsamling: 6000 gymnasieelever havde tilmeldt sig forud for dagen, og Anders Ladekarl, som de seneste uger har været på foredragsturne på gymnasier i hele landet, har selv et bud på den store opbakning fra landets unge:

– Jeg har oplevet stor interesse for den højaktuelle, meget svære situation i Afghanistan, som har gjort stort indtryk, hvor end jeg er kommet frem. Den situation har gjort behovet for hjælp meget synligt og tydeligt. Generelt oplever vi, at den unge generation i stigende grad engagerer sig i at hjælpe sårbare mennesker – både i ind- og udland.

Røde Kors-indsamlingen dækker hele landet og er drevet af frivillige, som står for koordineringen i lokalområderne.

– Uden dem ingen indsamling, så de har været afgørende for, at vi nu kan hjælpe sårbare og udsatte danskere og krigsramte børn i lande som Syrien, Yemen og Afghanistan, siger Anders Ladekarl.

Flere bidrag via Mobile Pay

Pengene fra årets indsamling går i år blandt andet til mad, medicin og livreddende lægehjælp til krigsramte børn og voksne, og herhjemme skal nogle af pengene fra indsamlingen gå til familienetværk, ferielejre for børn og til hjælp til syge hjemløse.

For de 1.000 kr., som en indsamler typisk samler ind på en rute, kan Røde Kors give:

  • En hel måneds livreddende mad til 20 krigsramte børn
  • Akut lægehjælp til fire sårede, der har brug for en ambulance
  • Seks måneders støtte til et sårbart barn i en udsat familie
  • En vigtig og selvtillids-opbyggende dag på en ferielejr for fem udsatte børn

Dagens indsamling viser, at andelen af Mobilepay bidrag frem for kontanter fortsætter med at stige. Hvor det sidste år var 30 procent af bidragene, der blev givet via Mobilepay, er tallet i år 35 procent.

Datoen for næste års Røde Kors-indsamling er 2. oktober 2022.