FHK var på forhånd udråbt som favoritter til kampen mod Nordsjælland. FHK stod for presset i nøglekampen, hvor der var sæsonrekord med 2.210 tilskuere, som så FHK vinde med 33-26.

For første gang i sæsonen var FHK favoritter. Fredericanerne kom indtil kampen med fem point i bagagen mod Nordsjællands to, som forud for opgøret gjorde, at gæsterne indtog sidstepladsen i Primo Tours Ligaen.

Betingelserne for at sejre for FHK var dog ikke i top. Victor Skillhammar døjede stadig med problemer, der holdt ham ude af kampen, og i ugens løb har der også været sygdom og skader i FHK-truppen. Det betød, at U17-spilleren Jonas Kruse Kristensen, der er playmaker, var med i FHK’s kamptrup.

På Nordsjællands hold var det et gensyn med thansen ARENA til Daniel Astrup Pedersen, der har spillet en lang række af sine ungdomsår i klubben, men sidste år drog han til København for at læse og skiftede til Nordsjælland.

Kampen var en nøglekamp, hvilket FHK havde sat tyk streg forud for sæsonen, og vigtigheden var heller ikke til at tage fejl af. Flere eksperter har spået, at Nordsjælland ville være at finde i bunden af Primo Tours Ligaen, og derfor var der lagt op til en nøglekamp for FHK, som havde betingelserne i orden med 2210 tilskuere i ryggen.

FHK kom forrygende fra start. Stillingen viste 5-1 efter fem minutter, men efter et par fejl fik Nordsjælland reduceret til 5-3. En opstramning i forsvaret gjorde, at FHK igen trak fra og kom foran 8-3.

Det var især efter godt forsvarsspil og solide aktioner på stregen af Mathias Hedegaard gjorde, at FHK var foran med 8-3 efter ti minutter. Det fik Nordsjælland-træneren til at forlange timeout.,

Fraværet af Skillhammar og en tvivlsom Rune Schrøder gjorde, at Jesper Lindgren blev brugt angrebsmæssigt i bagkæden. I første omgang gav det pote, da han scorede til 12-7, men usikkerheden med en uprøvet bagkæde endte med at lukke Nordsjælland ind i kampen.

Efter 23 minutter var stillingen 13-10, og FHK kan takke Emil Tellerup for, at Nordsjælland ikke kom tættere på. Tellerup fortsatte med at lukke af halvlegen ud, og med scoringer fra Martin Bisgaard og Kristian Stoklund endte FHK med at gå til pause foran 17-12. Og det var ikke mindst takket være en forrygende Emil Tellerup, der sluttede første halvleg med en redningsprocent på 42,11 %.

FHK kom som skudt ud af en kanon til anden halvleg. Mål af Rune Andersen, Rasmus Meyer og Jakob Frederiksen, samt en redning af Emil Tellerup gjorde, at stillingen to minutter inde i anden halvleg var 20-12. Det fik Nordsjælland-træner Simon Dahl til at forlange sin anden timeout.

Nordsjælland satsede butikken og gik i syv mod seks, samtidig med de gik mere offensivt til værks defensivt. Det kombineret med, at FHK forcerede unødvendigt og lavede tekniske fejl gjorde sækken ikke var blevet snøret.

Gæsterne kom på 23-19, men FHK-lejren bevarede roen og satte stamspillerne på banen igen. Dirigent Stoklund styrede spillet med stor autoritet sammen med Rune Andersen, og det gjorde, at FHK fik ro på og kom foran 27-21 med 13 minutter igen.

Med otte minutter igen ved stillingen 28-24 kaldte Jesper Houmark tropperne sammen. Det fik straks effekt, da FHK kom foran 30-24 med seks minutter igen, og det lukkede reelt set kampen.

Det kunne Nordsjælland ikke svare igen på. I slutminutterne sneg fejlene sig ind, og FHK endte med at sejre sikkert med 33-26.

Sejren betyder, at FHK nu indtager niendepladsen i Primo Tours Ligaen, og nok så vigtigt har fem point ned til Nordsjælland på sidstepladsen.

Næste gang FHK skal i aktion er på onsdag, hvor modstanderen er Aalborg på udebane.

https://www.gfforsikring.dk/kontakt-gftrekantomr%C3%A5det