Flere danskere end nogensinde før forventes at tage på kør-selv-ferie i Danmark til sommer. Den store interesse kan mærkes hos biludlejningsfirmaet Avis, hvor 25 pct. flere danskere har reserveret lejebil til årets sommerferie sammenlignet med 2019. Særligt uge 29 og 30 er populære.

Marbella, Venedig og Santorini er i år byttet ud med Marielyst, Vadehavet og Skagen, og rekordmange danskere forventes at holde sommerferie i Danmark på grund af de fortsatte rejserestriktioner.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at 71 pct. flere danskere har booket feriehuse i Danmark i juli i år sammenlignet med samme tidspunkt sidste år, som ellers satte rekord.

Den øgede interesse for at holde ferie herhjemme mærkes også hos biludlejningsvirksomheden Avis, som ser en markant stigning i antallet af danskere, som har brug for en bil til sommerferien i Danmark. Faktisk har de på nuværende tidspunkt over 25 pct. flere bookinger i hele juli fra danskere sammenlignet med sidste år.

“Vi udlejer normalt mange biler til danskere hen over sommeren, men i år er det helt exceptionelt. Omstændighederne gør, at der er stor interesse for at tage på roadtrip i Danmark i lejebil, og heldigvis er der mange fantastiske steder, som ligger i kort køreafstand. Man kan sige, at danskerne får del i turisternes glæder,” siger Andrew Smith, General Manager hos Avis Danmark.

Uge 29 og 30 er mest populære
Avis fortæller, at tendensen er den samme i hele landet. Mens sommeren stadig står for døren, og flere familier endnu ikke har lagt sig fast på ferieplanerne, er der allerede booket godt op hos Avis i de populære ferieuger.

Særligt i uge 29 og 30 ønsker danskerne at leje bil enten til weekendture eller i en længere periode. Uge 29 er særligt populær i Jylland, mens der er reserveret flere lejebiler på Sjælland i uge 30.

Har fjernet bindingerne
Nogle danskere håber måske fortsat på en ferie under mere sydlige himmelstrøg eller er usikre på, hvad ferien vil bringe. For at komme dem i møde har Avis valgt at fjerne bindingerne på alle reservationer i Danmark frem til 1. september, så man ikke er fanget, hvis ferieplanerne ændrer sig.

“Vi ved, at mange har svært ved at planlægge deres sommerferie i denne tid. Så for at give dem en bekymring mindre tilbyder vi hos Avis reservation af lejebil i sommeren uden binding, og det har danskerne taget rigtigt godt imod. Vi glæder os over at kunne hjælpe alle de danskere, som ikke normalt har adgang til bil, med at komme ud og opleve det danske sommerland i en lejebil,” siger Andrew Smith.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer