Der var i dag inviteret til både rejsegilde og indvielse af de nye Bådhusene i Kanalbyen. Allerede et år efter første spadestik er de første beboere flyttet ind.

Der var pølser, brød og Cocioer ad libitum til de svedende håndværkere, beboere og inviterede gæster. Men inden man nåede så langt var der taler fra afdelingschef hos bygherren, A. Enggaard A/S, Palle Priska, og Borgmester Jacob Bjerregaard.

Efter talerne var det muligt at komme ind at se en møbleret lejlighed. (Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen / Fredericia AVISEN

Stående på første sal med logo og vimpel indledte Palle Priska sin tale, hvor han blandt andet sagde:

“Det er superdejligt at stå her, når solen skinner. Tingene gik dog ikke som planlagt. D. 11. marts erklærede WHO, at vi har en pandemi og samme dag lukkede Danmark ned. Det er i dag fem måneder siden, og siden har man skullet tage mange forholdsregler og har ændret rutiner. Men der skal lyde en kæmpe tak til håndværkerne og deres tilgang til tingene. Vi er kommet igennem det uden smitte og uheld.”

“Vi snød og fejrede det med et mini rejsegilde i april, men det var ikke stort og jeg lovede, at vi ville holde et større, når tiden var inde. Det er den nu. Nu står vi her i dag, hvor vi stadig ikke må sænke paraderne i forhold til corona. Vi skal passe os selv og hinanden.”

Projektdirektør i Kanalbyen, Tim Erling Halvorsen, kunne se endnu et projekt i Kanalbyen blive indviet. (Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen / Fredericia AVISEN)

“Da vi startede projektet var det planen, at det skulle være andelsboligere, men det var der ikke stor efterspørgsel på, og i stedet blev det til lejeboliger. Dem, der havde købt andelsboliger, er stadig med i projektet, og dem vil jeg gerne takke for det. Alle de opførte boliger er lejet ud, og der har været stor efterspørgsel på dem,” forklarede Palle Priska, der sluttede af med en sønderjysk tradition med at sætte et vimpel op i et spær.

Borgmester Jacob Bjerregaard tog ordet som den sidste, og startede ud med at se tilbage på, da der blev taget første spadestik til Bådhusene.

“Jeg husker det tydeligt. Det var en stor dag, men i dag er større, da vi står her med opførelsen af kvalitetshåndværk. Vi har en række søde og heldige beboere, der er flyttet ind. Under opførslen har jeg ikke kunne holde mig væk her fra. Jeg har været forbi en række gange, fordi jeg har glædet mig til, at det stod færdigt. Jeg vil derfor gerne takke håndværkerne for resultatet,” sagde Borgmesteren og udråbte en stort tak i fællesskab med de fremmødte.

Karsten Byrgesen fra Nye Borgerlige lagde vejen forbi. (Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen / Fredericia AVISEN)

“Tænk på, at for 15 år siden var det her område fyldt med store fabrikker og skorstene. Og tænk så på det flotte område, som vi er ved at skabe. Det er få steder, der har samme udvikling som Fredericia, der er i stor fremdrift,” sluttede Jacob Bjerregaard.

Leave a Reply