Fredericia AVISEN har sendt Mille med Riis Rejser til Alsace og Strasbourg, og dagligt sender hun en reportage hjem fra turen i det franske.

Den første dag gik med bustur gennem Tyskland, og dag to bød på kanalrundfart og byvandring i mægtige Strasbourg.

Dag tre startede tidligt for de rejsende med Riis Rejser. 06:30 var der morgenmad, for allerede 08:00 var der afgang med bussen mod bjergkæden Vogeserne. En bjergkæde der strækker sig over 125 kilometer, og flere gange har dannet rammerne for Tour de France. Faktisk var de byer som bussen kørte i gennem på turen lige præcis der hvor hele Tour de France-cirkusset kørte i sidste uge.

Det var meget tydeligt, at Tour de France havde været forbi, for på vejene hvad der skrevet navne mange steder, og der var cykler og cykeltrøjer udstillet overalt.

På bjergets top finder man Europas største borganlæg, Haut Koenigsbourg. Slottets facade måler 270 meter. Det blev opført af en schweizisk adelsfamilie i det 12. århundrede. I 1633 under Trediveårskrigen blev borgen afbrændt af svenske tropper og lå hen som ruin i næsten tre hundrede år. Men i 1901, da Alsace var tysk, lod kejser Wilhelm 2. slottet genopføre som en komplet middelalderlig ridderborg.

Derfra gik turen langs den såkaldte vinrute, hvor de store vinmarker kilometer efter kilometer imponerede i bussen fra Riis Rejser. Bussen gjorde stop i en lille by, hvor målet var Schweizer-museet.

Frokosten skal selvfølgelig passes, og den blev indtaget i utrolig smukke omgivelser, i en anden nærliggende lille by langs vinruten.

Med en tur langs vinruten er det næsten obligatorisk at stoppe op og besøge en af de mange vingårde. Riis Rejser havde lavet en aftale med en vinbonde, hvor hans kone er dansk. De fortalte livligt om deres familiehistorie, og vi følte helt, at vi kom til at kende dem som familie.

På en vingård skal man selvsagt smage vin, og hvilken oplevelse. Lækre vine, der kun smager bedre i de meget flotte omgivelser blev indtaget, inden turen igen gik tilbage til hotellet i Strasbourg.

http://www.detskerifredericia.dk/indhold/fyn-rundt-2019
Annonce.