Mille Skovbølling er taget med Riis Rejser på tur til Alsace og Strasbourg, en tur der byder på mange spændende oplevelser, som hun her skriver hjem om.

De første dage er gået hurtigt for Mille i Frankrig. Den første dag gik med transport, næste dag med at udforske storbyen Strasbourg – og igår var der tur langs den meget flotte vinrute, hvor der selvfølgelig blev gjort stop for at smage noget af det lækre lokale vin.

Denne morgen fik de dog lov at sove lidt længere. Morgenmaden var først 06:45, og afgang med bussen fra Riis Rejser var 08:30. Ruten for dagen mindede meget om gårsdagen, så endnu engang kunne de rejsende blive imponeret af de nærmest uendeligt mange vinmarker, der er på begge sider af vejen langs den franske vinrute i Alsace.

Udover de imponerende vinmarker, der breder sig så langt øjet rækker, så er der indimellem de flotteste små landsbyer, hvor bygninger, udsigt og natur giver et syn, som ellers kun ses på redigerede billeder på nettet. Bussen fra Riis Rejser kørte gennem den ene af disse skønne byer efter den anden, byer der ligger som perler på en snor.

I Frankrig er de også kendt for deres store bjerge – og det er også bjergene folk glæder sig mest til at se i Tour de France, der i sidste uge bevægede sig i netop dette område af Frankrig. Turen med bussen gik ned gennem dalen, og det er her man kan se hvor mægtige de franske bjerge er, når de sådan tårner sig op i himlen.

Når man kører ned, så skal man oftest også op igen. Er der noget de franske bjerge er kendt for, så er det de mange hårnålesving, der på flere af de ikoniske bjerge er både berømte og berygtede.

På vej op ad dagens bjerg finder man Skyttegravsmuseet. På vejen op af bjerget fik de rejsende med Riis Rejser historien om de mange skyttegrave, så de var forberedt på hvad der ventede på det historiske og meget spændende museum.

Med propper i ørene på grund af de mange højdemeter fortsatte turen op af bjerget, halvanden times kørsel skulle der yderligere til for at nå toppen af bjerget, og dermed kunne stige ud på det højeste punkt i Alsace: Grand Ballon, 1424 meter over havets overflade.

Turen derop var ikke kun for besøget og udsigtens skyld, der var også bestilt frokost på La Bellevue, hvorfra maden kunne nydes sammen med en udsigt som man kun kan drømme om. Store bjerge, dybe dale og en naturlig ro over hele området.

Med mange flotte indtryk i bagagen vendte bussen fra Riis Rejser snuden mod Strasbourg igen, så der kunne blive slappet af og spist aftensmad, inden rejsen i morgen fortsætter med spændende ture.

http://www.detskerifredericia.dk/indhold/fyn-rundt-2019
Annonce.