Forside Fredericia Rejsedagbog: Dyre ure og historiske bygninger

Rejsedagbog: Dyre ure og historiske bygninger

DEL
Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

Efter to meget forskellige dage med opdagelse i den gamle bydel og en tur forbi ‘Fredens hovedstad’ omkring FN-bygningerne, var planen i dag historisk præget. På programmet var en struktureret plan over historiske bygninger der skulle ses – og en tur forbi Patek Philippe-muséet.

Skyerne fyldte himlen, men ind imellem kunne solen anes gennem skyerne. Vi havde tidligere været på tur rundt i den gamle bydel, men nærmere research viste, at vi langt fra havde set det hele.

Derfor var planen også lagt struktureret gennem de gamle bygninger på den ene top i Genève. Første stop på vores tour-de-force gennem Genèves gamle bydel var Place du Bourg-de-Four.

Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

Udover en statue og en fontæne var den gamle plads ikke voldsomt interessant. Flere af bygningerne var pakket ind i stilladser på grund af ombygninger – så der var ikke meget udsyn her.

Dog noterede vi os, at Danmark også har fundet vejen ind i den gamle del af Genève. Midt i det hele ligger nemlig en rimelig stor Bang&Olfusen butik, hvor alle deres helt nye og moderne produkter kunne købes.

Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN
Historien om Genève

Lidt længere nede af vejen ligger det første af dagens to muséer. Maison Tavel er navnet på et museum, der fortæller om kulturhistorien for den Schweiziske storby. En gratis fornøjelse, der på en blanding af fransk og lidt engelsk gav et indblik i historien for byen.

Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN
Mindet om reformationen

I en af byens parker finder man Monument international de la Réformation, der er det internationale monument for reformationen. På de billeder vi havde set hjemmefra så det ikke ud af meget, men virkeligheden var en helt anden. Det er et kæmpe monument, hvor fire figurer er midtpunktet.

Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

De fire afbillede figurer er William Farel, John Calvin, Theodore Beza og John Knox. Hen af væggen finder man skrift på både fransk og engelsk om reformationens tilblivelse.

Kunsten at lave et ur

Er der noget de er kendt for i Schweiz så er det deres flotte ure. I Genève finder man blandt andet hovedsædet for Rolex og Patek Philippe. Sidstnævnte har et museum i byen, som vi tog forbi.

Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

Udefra kan man ane luksus – og med en viden om prisen på urene fra Patek Philippe, så var der da også tale om luksus. Jeg havde personligt glædet mig til at se på nogle af de virkelig flotte ure som Patek Philippe har lavet.

Læs mere efter annoncen…

Da vi træder ind af døren oser der også luksus. Et flot grønt gulvtæppe, der er gjort fast med guldkanter førte op til receptionen. Her kunne vi for den nette sum af 7 Schweizerfranc købe os adgang til historien om ure og Patek Philippe. Der var dog et men – det er ikke tilladt at tage billede på museet. Derfor kan jeg desværre ikke vise nogle billeder.

Det kan dog anbefales at tage en tur forbi museet. Udstillingerne er store, og meget flotte. Man følger lidt en tidsrækkefølge fra øverste etage med ure tilbage fra 1600-tallet til moden i slut 1990’erne på førstesalen. En mode der er skiftet meget gennem tiden. Mit indtryk er, at man er gået fra gemte ure i alle tænkelige former og farver, men en masse flotte motiver, til at man nu helliger uret og bærer det på armen – uden noget specielt andet end stil og finesse.

I morgen er vores sidste dag i Genéve, hvor vi tager en bus tilbage til det franske og Lyon igen. Her har vi to dage, inden jeg vender snuden mod Danmark igen søndag morgen. Følg med her på Fredericia AVISEN resten af turen.