Frankrig er et skønt sted, hvor historiens vingesus er med stort set overalt. Det gør sig også gældende i Alsace-regionen, hvor Strasbourg især politisk markerer sig. Dagens rejse med Riis Rejser gik mod Colmar.

Den mest berømte by på den alsaciske vinrute er Colmar, der på grund af sine charmerende små kanaler, også bliver kaldt ”Lille Venedig”. Byen er ganske enkelt enestående med sine rige kulturarv, der byder på maleriske bindingsværkshuse og en over 1.000 år gammel historie.

Byen befinder sig lige nedenfor den mægtige bjergkæde Vogeserne, og i byen finder man museet Underlinden, med det meget berømte Isenheimer Alter.

Der var et par stykker, Mille inklusiv, der havde valgt dagens rejse mod Colmar fra, og i stedet blev tiden brugt på at udforske Strasbourg yderligere.

Det er en stor og smuk by, men samtidig er det også let at fare vildt. Derfor holdt Mille, akkompagneret af hendes mand Ole, sig til de nærliggende gader, hvor der stadig emmer af en blanding af historie og storby.

Det var en dejlig afslappende dag, men Mille er dog stadig overrasket over, at mængden af svært bevæbnet Politi er så stor, både i Strasbourg oplevede de ofte Politiet patruljere rundt i den store by, men også ved borgen Haupt Koenigsbourg var der svært bevæbnet Politi.

Men det er jo nu engang vilkårene i den moderne verden, hvor der alle større byer er Politi, for at sikre både borgere, historiske monumenter og politikere – og i Strasbourg er der jo ofte besøg fra hele EU-karavanen.

Det var den sidste dag, inden turen i morgen går mod Danmark igen, efter en rejse med Riis Rejser, der har været fyldt med gode oplevelser og minder for livet.

http://bit.ly/metteblomsterberglecture
Klik her