Regionen åbner 1. december for drop-in-vaccination uden tidsbestilling mod COVID-19, influenza og pneumokok-sygdom i alle regionens syv vaccinationscentre. Tilbuddet gælder de udvalgte grupper, Sundhedsstyrelsen har tilbudt vaccinationer siden 1. oktober 2022.

December og julehyggen banker på døren, og vaccinationsindsatsen i Region Syddanmark har nu været godt i gang i knap to en halv måned siden 15. september. Tusindvis af syddanskere er de seneste måneder blevet vaccineret mod COVID-19, influenza og pneumokoksygdom.

Siden 1. oktober er udvalgte grupper af borgere blevet tilbudt vaccinationer på regionens store vaccinationscentre, hos praktiserende læger og på apoteker på tværs af regionen. En vaccinationstid i vaccinationscentrene har dog krævet en booking via hjemmesiden vacciner.dk. Men fra 1. december kan gruppen af borgere nu blot møde op uden tidsbestilling i vaccinationscentrene i Vejle, Kolding, Esbjerg, Sønderborg, Aabenraa, Odense og Svendborg.

De 2-6-årige kan også få deres influenzavaccinationer som drop-in-vaccination på regionens vaccinationscentre.

Koncerndirektør i Region Syddanmark Kurt Espersen siger:

– Det skal være så nemt og hurtigt at blive vaccineret som muligt. Ved at åbne for drop-in-vaccination vil de relevante borgere, der endnu ikke har fået booket en tid, eller de, der kommer forbi et vaccinationssted – også selvom de allerede har booket en tid senere på måneden – hurtigt kunne få et stik eller to.

Hvis man vælger en drop-in-vaccination i et vaccinationscenter, vil ens bookning automatisk blive slettet i systemet, i forbindelse med at man bliver vaccineret.

Udvalgte borgere tilbydes drop-in
Vaccinationscentrenes drop-in-mulighed tilbydes kun til de grupper af borgere, Sundhedsstyrelsen siden 1. oktober har tilbudt vaccination mod COVID-19, influenza og pneumokoksygdom.

Der er tale om disse grupper:

Corona-boostervaccination:

Alle borgere over 50 år, sundhedspersonale samt de udvalgte grupper med risiko for at blive alvorligt syge af COVID-19, der på vacciner.dk har registreret sig som værende i målgruppen.
Influenzavaccination:

Alle borgere over 65 år, en lang række udvalgte borgere under 65 år, sundhedspersonale samt børn på 2-6 år.
Pneumokokvaccination:

– Alle over 65 år, børn og voksne med særlige kroniske sygdomme og særligt udvalgte grupper med risiko for at blive alvorligt syge med pneumokokker.
– Find vaccinationssted på vaccinationskortet
– Man kan også stadig bestille tid direkte hos en af de praktiserende læger eller møde op på et af de apoteker, der tilbyder vaccinationer denne vinter.