På et pressemøde onsdag morgen præsenterede regeringens deres nye reformudspil “Tættere på II”. På pressemødet kom det frem, at Fredericia er en af destinationerne for et nyt nærhospital.

Som en del af udspillet ønsker regeringen at oprette op til 20 nærhospitaler. I udspillet foreslår regeringen at placere 13 af nærhospitalerne – heraf ét i Fredericia.

Primært hensyn er at flytte sygehusfunktioner tættere på borgerne der, hvor det er fagligt og økonomisk forsvarligt.

– Regeringen foreslår selv 13 konkrete placeringer pba. en overordnet vurdering af bl.a. befolkningsgrundlaget, afstand til akutsygehus og sygdomsbilledet i områderne. Det er dog i sidste ende kommuner og regioner, som søger midlerne til de konkrete projekter.

Lokale socialdemokrater jubler

– Det er glædeligt på befolkningens vegne, at der bliver mulighed for flere aktiviteter i sundhedshuset. Vi ved, at når der er flere fagligheder samlet giver det øget kvalitet, siger regionsrådsmedlem Bente Gertz og fortsætter:

– Noget af det jeg kan se, bliver et stort plus er, at der bliver mulighed for at få røntgenbilleder, hvor borgerne i dag skal tage til Vejle, Kolding og Middelfart. Det kunne være mit personlige ønske, at der på sigt kunne oprettes en Skadeklinik.

Borgmester Steen Wrist er også begejstret over de nye muligheder et Nærhospitalet giver.

Det er en fantastisk nyhed for borgerne i Fredericia kommune. Det er afgørende for nærheden i sundhed, at alle borgere har mulighed for at få behandling så tæt på bopælen som muligt, siger borgmester Steen Wrist og fortsætter:

– Der er ingen tvivl om at de nye funktioner, der følger med titlen ”Nærhospital” i det hele taget vil øge synergien og fagligheden på det kommende Hospital. Jeg vil også forvente at det får betydning for beskæftigelsen i Fredericia kommune når der kommer flere funktioner og fagligheder til Fredericia.

Birgitte Vind, Indenrigsordfører og valgt i Syddanmark, har kæmpet Fredericias kamp.

– Jeg er selvfølgelig glad på både Fredericias vegne men også på vegne af hele trekantområdet. I Fredericia har vi en god bygningsmasse i centrum af byen med let tilgængelig der allerede rummer en masse borgernære tilbud, siger Birgitte Vind og fortsætter:

– Et nærhospital med f.eks. opfølgningsforløb for mennesker med kronisk sygdom eller ukompliceret diagnostik som f.eks. røntgenbilleder vil lette tilgængeligheden for mange borgere.Jeg håber, at udspillet bliver taget positivt imod og at det øvrige folketing vil bakke op om udspillet.