Sidste efterår hastebehandlede og vedtog Folketinget et forslag fra regeringen om fratagelse af statsborgerskab fra fremmedkrigere. Loven indeholder en såkaldt solnedgangsklausul, som betyder, at muligheden for administrativ fratagelse af statsborgerskab ophører i sommeren 2021, medmindre solnedgangsklausulen ophæves og ordningen gøres permanent.

Regeringen ønsker nu at ophæve solnedgangsklausulen, så loven fortsat kan være med til at forhindre, at fremmedkrigere med dobbelt statsborgerskab kommer til Danmark.

Fungerende udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad udtaler:

”Regeringen vil gå langt for at undgå, at fremmedkrigere vender tilbage. Vi taler om mænd og kvinder, der har begået eller støttet uhyrlige forbrydelser, og som har forrådt det danske samfund. Derfor skal loven naturligvis gøres permanent, og jeg håber på bred opbakning i Folketinget.”

Siden loven blev vedtaget, har fem personer fået frataget deres statsborgerskab administrativt. Yderligere fire sager er under behandling i Udlændinge- og Integrationsministeriet.

Forslaget om at ophæve solnedgangsklausulen er blevet sendt i høring i denne uge og forventes at blive fremsat for Folketinget i oktober.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer