Social- og indenrigsminister Astrid Krag har sammen med Folketingets partier indgået aftale om fem millioner kroner til nødovernatning. Det skal bl.a. sikre mennesker i hjemløshed en seng at sove i til vinter og foråret.

Kalenderen viser vinter, og oven i de lave temperaturer og nedbør, er Danmark ramt af COVID-19. Det er en udfordring for mange mennesker i hjemløshed, da nogle herberger og væresteder er pressede af de restriktioner, der skal beskytte mod smitte.

Social- og indenrigsminister Astrid Krag er derfor blevet enig med samtlige af Folketingets partier om at afsætte fem millioner kroner til nødpladser til mennesker i hjemløshed i de kolde måneder og i det nye år. Pengene går blandt andre til række organisationer, som i forvejen har pladser til mennesker i hjemløshed, og som nu kan udvide eller forlænge deres beredskab.

Astrid Krag siger:

“Vi skal lige nu passe særligt godt på samfundets udsatte. Krisen er langt fra overstået, og vi har taget hul på en vinter i skyggen af nogle alarmerende høje smittetal. Mange herberger og tilbud kæmper for at kunne begrænse smitterisiko, og det gør hverdagen ekstra presset. Organisationerne yder en kæmpe indsats, og det vil jeg og de andre partier gerne støtte, så mennesker i hjemløshed forhåbentligt kan gå vinteren i møde med lidt mere ro i sindet.”

Midlerne skal sikre, at mennesker i hjemløshed har et sted at sove og mulighed for at isolere sig i tilfælde af smitte i denne vinter og resten af 2021. Midlerne kan anvendes til at udvide og forlænge kapaciteten på de nødovernatningstilbud, som blev etableret i foråret, og til at indgå aftaler med hoteller eller vandrehjem. Midlerne kan også bruges på at tilbyde mad, ved at organisationerne laver aftaler med f.eks. lokale forretninger, restauranter, cafeer og cateringvirksomheder.

Næste uge behandler Folketingets Finansudvalg aftalen, så pengene hurtigst muligt kan komme ud og virke. De fem millioner kroner fordeles til følgende organisationer:
 

  • Kirkens Korshær – 1,2 mio. kr.
  • Blå Kors – 1,2 mio. kr.
  • Mariakirken på Vesterbro – 0,7 mio. kr.
  • Mændenes Hjem – 0,6 mio. kr.
  • Frelsens Hær – 0,3 mio. kr.

Derudover afsættes der en million kroner til Hus Forbi, som i foråret havde et samarbejde med Danhostel om at stille værelser til rådighed for mennesker i hjemløshed.

Følg
Notikation om
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Karen Møberg
Karen Møberg
1 måned siden

Samme beløb skal indvandre homoseksuelle have, og hvor mange hjemløse er der egentlig i forhold til de andre. Det er skudt helt ved siden af.

Vivi Joan Hansen
Vivi Joan Hansen
1 måned siden

Ajjjjjjj hvor dejligt, at læse.
Jeg har hver aften jeg har puttet mig under min dyne tænkt på vores hjemløse..
Mit hjerte bløder for de stakler, det er jo ikke alle der er selvforskyldt i deres hjemlødhed som så mange tror..
Og derfor arbejder jeg også for at hjælpe dem i Kirkens korshær i Fuglebjerg.
Håber der bliver en dejlig varm seng til dem alle..
Jeg har har desværre ikke en ekstra seng..
Mvh Vivi
kasseassistent i Kirkens korshær i Fuglebjerg. 💐