Familier i sårbare positioner i Fredericia har i går modtaget en kasse med sunde og friske fødevarer, som blev leveret lige til døren.

Coronakrisen presser økonomien i mange udsatte familier, og flere har svært ved at få råd til mad til børnene. Red Barnet og ALDI Danmark giver nu en håndsrækning til 650 familier landet over, som får leveret en kasse med sunde fødevarer. Det sker med støtte fra Social- og Indenrigsministeriet.

Corona-krisen presser økonomien og madbudgettet i mange sårbare familier. Også i Fredericia.

Når familien er sammen i længere tid i løbet af en dag, skal der mere mad til. Bordet bliver det naturlige sted at samles for at få en pause og forsøde en ny og krævende hverdag, hvor mange børn stadig hverken kan komme i skole eller til fritidsaktiviteter.

Men det presser madbudgettet, har frivillige i Red Barnets lokalforening i Fredericia konstateret. Derfor er der stor glæde over nu at kunne levere en madkasse til familier, som er med i lokalforeningens sociale aktiviteter.

Det har givet stor glæde og taknemmelighed i familierne.

Madkassen indeholder et bredt udvalg af dagligvarer som brød, mel, pasta, ris, pålæg, grøntsager, frugt, mejeriprodukter og sæbe samt lidt sødt til forkælelse og hygge

Vi har med madkassen et fokus på sundhed. Desværre er dårlig mad ofte den billigste, og når en families madbudget er presset, er det let at ty netop til den dårlige mad. Derfor glæder det os, at vi kan levere en madpakke med sunde og nærende fødevarer. Samtidig sender vi inspiration til, hvordan man kan lave sjov mad i børnehøjde og på den måde få gang i hyggen omkring madlavningen, siger formand for Red Barnet Fredericia Joachim Grundtvig.

Flere end 650 familier og 1.500 børn landet over modtager i disse dage en madkasse fra Red Barnet. Det sker blandt andet på som følge af, at social- og indenrigsminister Astrid Krag sammen med alle Folketingets partier har givet en børnepakke til organisationer, der arbejder med udsatte børn og deres familier. Red Barnets hovedpartner ALDI har også støttet madkasserne. SFT Transport kører madkasserne direkte fra ALDI’s lager i kølebiler, så varerne er helt friske, når de bliver afleveret til familiernes bopæl.

Red Barnet Fredericia har i flere omgange under Corona-krisen leveret hjælpepakker til sårbare familier i lokalforeningens sociale aktiviteter. Vi har allerede to gange leveret kasser med forskelligt kreativt indhold og lidt snolder. Indhold som familierne ikke i hverdagen har økonomi til at købe. Bog & Idé i Fredericia var søde og gav os rabat til indkøb af puslespil, stentudser, bøger, karton, tegnegrej m.v.

Indhold der også var rettet til familieaktiviteter. Samtidigt har vi kombineret det med liveudsendelser på vores interne facebookside med inspiration til hvordan kassens indhold kunne anvendes.

Alt i kasserne er købt lokalt for at støtte de lokale forretninger

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer