Red Barnets lokalafdeling i Vejle åbner en Naturklub, der skal få flere børn i udsatte positioner ud i naturen. Der mangler dog frivillige, som har lyst til at give børn masser af gode naturoplevelser og et trygt fællesskab.

Flere børn skal ud i naturen – ud til småkravl og blomster, til bål og snobrød og til leg og fællesskab. I hvert fald hvis det står til Red Barnet.

I øjeblikket er Red Barnets lokalforening i Vejle i fuld gang med at få etableret en Naturklub for børn i alderen 6 til 12 år. Klubben får et særligt fokus på natur og udeliv, og det forventes, at der vil blive knyttet op mod 20 børn til klubben.

Men for at planerne kan blive til virkelighed, er der brug for flere frivillige, der har lyst til at være i naturen og indgå i et fællesskab med børnene.

Det fortæller Azra Hasanbegovic, der er formand for Red Barnets lokalforening i Vejle.

– I Red Barnet ved vi, at naturen er en rigtig god ramme for at skabe stærke børnefællesskaber. Men det er ikke alle børn, som er vant til at være meget udendørs, og derfor vil vi gerne åbne børnenes øjne for de mange gode oplevelser, man kan have sammen i naturen, siger Azra Hasanbegovic og fortsætter:

– Vi lægger rigtig meget vægt på at være nok frivillige til, at der er tid til nærvær med det enkelte barn. Derfor har vi brug for flere frivillige for at kunne åbne klubben, og vi håber meget på, at flere har lyst til at være med til at give børn et vigtigt åndehul i hverdagen. Man behøver ikke have 20 års erfaring som spejder for at melde sig. Det vigtigste er, at man har lyst til at være sammen med børn og være ude i naturen.

Tilbuddet henvender sig til børn fra Finlandsparken i Vejle. Børnene mødes en gang om ugen sammen med Red Barnets frivillige, der kommer på skift, så det passer med, at der er cirka en voksen til to-tre børn. En gang om måneden er der også en familiedag, hvor børnenes forældre og søskende inviteres med.

Aktiviteterne sker i et sjovt, trygt og inkluderende fællesskab, der styrker børnene og øger deres trivsel. Som frivillig deltager man i et Naturkursus, som Red Barnet står for.

Red Barnet har allerede syv Naturklubber fordelt over hele landet, og de drives i samarbejde med boligsociale helhedsplaner i de enkelte almennyttige boligområder. Naturklubben i Vejle er et samarbejde mellem Red Barnet og Den boligsociale helhedsplan Nørremarken.

Projektet er støttet af Ole Kirk’s Fond, Nordea-fonden, Lemvigh-Müller Fonden og Friluftsrådet.