Red Barnet Fredericia stikker til søs med Skonnerten Fylla og holder samtidig den årlige sommerlejr ved Børnenes Vel i Høll. Alt for mange børn i Danmark kommer hverken på camping, teltture eller udflugter, når det er sommerferie. I år sender Red Barnet Fredericia frivillige afsted til søs for at give 21 børn og disses forældre fantastiske ferieminder fyldt med frisk luft, fællesskab og et tiltrængt frikvarter.

Red Barnet Fredericia afholder en anderledes ferielejr i år for udsatte børn, unge og familier, nemlig en lejr til søs på Skonnerten Fylla. Turen går fra Gammel Havn i Fredericia tirsdag den 21. juli kl. 12.30.

”I Red Barnet Fredericia har vi et højt aktivitetsniveau ift. at skabe oplevelser i dagligdagen for børn og unge mennesker, som har brug for lidt ekstra hjælp i hverdagen. Og der er intet bedre end at gøre en forskel…”, udtaler formand for Red Barnet Fredericia Joachim Grundtvig, som selv er aktiv frivillig på den anderledes sommerlejr til havs.

På Red Barnets ferielejre er der stort fokus på god hygiejne, afstand og rengøring – ikke mindst på Skonnerten Fylla, som skal overholde en lang række COVID-19-retningslinjer. Håndsprit er der nok af, for alle ferielejre til søs har fået doneret fem liter til turen, foruden et krav om hyppig håndvask.

Sejlsucces fra sidste år 

Det er ikke første gang, at Red Barnet afholder ferielejre på de danske farvande. Sidste år var første gang, hvor en række børn og familier fik unikke øjeblikke sammen, mens de lærte om livet som sømænd. I år har lokalforeningen i Fredericia valgt at udvide sommeraktiviteterne, så også lokale børn kan opleve ”livet til søs”.

På skibet Fylla indgår frivillige, børn og familier i alle daglige rutiner. Det inkluderer alt fra sejlads og knobinding til rengøring og madlavning. Og så er der selvfølgelig plads til leg og afslapning.

Vi har allieret os Red Barnets frivillige togtleder Heidi Nystrand, som har mange års erfaring med sejlads. Besætningsmedlemmerne består derudover af en skipper, en styrmand og en matros.

”Besætningen og jeg ser frem til at sejle med alle familierne fra Red Barnet – det er på sommer-ferietogterne, at vi har tid til fordybelse og kan nyde de smukke danske kyster fra skibets dæk. Vi håber, vind og vejr er med os, så vi kan besøge alle byerne”, siger skipper Mark Ambech.

Rekordmange ferielejre

I Danmark kommer op mod 10 procent af alle danske børn ikke på ferie blot én enkelt gang årligt. Corona-krisen har kun forøget behovet for et pusterum blandt udsatte børn og familier, da mange oplever en mere presset hverdag end normalt.

I år afholder Red Barnet 58 ferielejre rundt omkring i landet til stor glæde for børn, unge og familier – en stigning på næsten 60 procent fra året før. Alle deltagere er henvist til ferielejrene i samarbejde med landets kommuner og i Fredericia via vores aktive Oplevelsesklub, hvor vi året igennem skaber oplevelser for mange børn og unge mennesker.

Trods den nye Corona-virkelighed er det lykkedes Red Barnets lokalforeninger at arrangere 18 ferielejre med Skonnerten Fylla, som sejler fra havn til havn i fem uger henover sommeren.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer