Fredericia AVISEN talte efter debatmødet tirsdag aften i Tøjhuset omkring fremtidens Jobcenter med Erhvervsdirektør Kristian Bendix Drejer, Byrådsmedlem Karsten Byrgesen og formand for Social- og Beskæftigelsesudvalget, Peder Tind.

I foråret sidste år blev der igangsat en analyse, som blev indledt omkring fremtidens jobcenter. Analysen blev offentliggjort d. 9. oktober, og direkte adspurgt om, hvad man har taget med der fra svarer Peder Tind:

“Vi har taget det med, at der har været stærke anbefalinger om. hvordan vi møder borgerne i vores jobcenter, og det borgernære fokus på mødet med borgerne. Der kommer løbende anbefalinger, den der kom d. 9. oktober er en del af den samlede analyseenhed, der kommer og danner et billede af hvad vi gør og skal gøre fremadrettet for jobcentret.”

Hvad får I ud af en aften som i aften?

“Det er utrolig vigtigt og interessant at høre alle de inputs, der kommer. Området er komplekst, og det er vigtigt at høre de forskellige inputs. Vi skal ikke sidde og lave alle tankerne selv, vi skal gøre det i fællesskab og en aften som i aften er med til at skabe et bedre Jobcenter,” fortæller Peder Tind.

Løsgænger Karsten Byrgesen var også til stede i Tøjhuset og han sagde følgende:

“Jeg kom først og fremmest for at lytte til borgerne, der havde meget på sinde. Der er gode historier, som faktisk er dårlige historier på en måde. Der er lavet en analyse af, hvor man diskuterer kvalitet og kvantitetforhold til borgernes tilfredshed. Der undrer det mig, at der er 85000 henvendelser årligt, altså 500 hver dag, og man har valgt kun at spørge 100 mennesker, det kan vi godt gøre lidt bedre for at få et troværdigt billede,” siger Byrgesen.

Erhvervsdirektør i Business Fredericia, Kristian Bendix Drejer, var ligeledes et smut forbi Tøjhuset og sagde blandt andet følgende:

“Det er rigtig godt, at vi får en dialog i gang mellem borgerne og Jobcentret. For os er det også vigtig at have et godt samarbejde med Jobcenteret, så det er en god aften for os,” siger Bendix Drejer og kommer ind på trepartsaftalen, der er blevet indgået:

“For to år siden indgik vi den aftale mellem Kommunen, Jobcentret, LO og os. Der fik vi dækningsafgiften sænket, vi fik hjælp til at åbne dørene til virksomheder og få flere ledige i gang . Vi ser på det som positivt, og vi har fået mange i gang, og samarbejdet er kommet op at stå. Vi har en løbende dialog og det bliver bedre dag for dag,” udtaler Erhvervsdirektøren, der håber, at samarbejdet mellem parterne bliver forlænget i år, hvor den udløber.

www.eventc.dk